Štíři zachránili první ligu!

V sobotu čekal Štíry domácí zápas proti Petrovicím. Jihočeši věděli, že pokud zápas vyhrají mají definitivně zajištěnou účast v první lize i příští sezónu. Štíři svůj cíl po zásluze splnili a nyní se mohou soustředit na bitvu o play-off.

FBC Štíři ČB – Z.F.K AQM Petrovice 9:2 (2:0,5:0,2:2)
Vstup do zápasu vyšel lépe hostím, kteří ohrozili Mackovu bránu hned v prvních sekundách hry. Rychlý nástup Slezanů, ale Štíři přečkali bez újmy a mohli se vrhnout do útoků. Ve 4. minutě dostali domácí hráči početní výhodu. Vytvořili si několik dobrých šancí, ale skóre se neměnilo. Krátce po uplynutí trestu se situaci obrátila a přesilovou hru si mohli vyzkoušet i Slezané. Největší šance této přesilové hry si překvapivě vytvořil domácí Procházka. První jeho únik ztroskotal na brankáři, ale po chvilce dostal obdobnou příležitost a poslal svůj tým do vedení. Štíři dál útočili a v 15. minutě se prosadil krásnou střelou od mantinelu Kudláček.
Druhou periodu přidali Štíři na obrátkách a soupeři nasázeli hned pět gólů. Postupně se trefili Štěpka, Hanák, Matějček, Králík a Chvosta.
Do závěrečné části šli tedy domácí za pohodlného vedení 7:0. Ve druhé minutě, ale zaúřadovali hosté a všichni se obávali, aby tento gól nenastartoval gólový obrat. Domácí si, ale zkušeně kráčeli za vítězstvím a v 53. minutě přidal osmý gól Chvosta. Na tuto branku rychle odpověděli hosté. Štíři dál hráli v klidu a nepřipouštěli drama. Hostující tým odvolal necelých pět minut před koncem brankáře a zkoušel vykřesat jiskřičku naděje. Jihočeši nápor Petrovic ubránili a sekundu před koncem upravil Václav Staněk skóre na konečných 9:2.

Komentář trenéra domácích Lukáše Malého: „Zápas jsme s přehledem zvládli, zaslouženě vyhráli. Naprostá euforie, ve třiadvacátem kole slavíme záchranu první ligy, o čemž se nám před sezónou ani nesnilo. Teď zkusíme zabojovat o play-off. Díky všem, co k záchraně první ligy pomohli.“

2019-02-02 FBC Štíři A /1LM 23K Z.F.K. AQM Petrovice