Úspěšná turnajová neděle elévů

V neděli 27. 1. 2019 byly na pořadu dne další dva turnaje v rámci jihočeské ligy elévů.

„ Zelení Humři“ a „Modří Krabi“ cestovali do Písku a „Žlutí Raci“ zamířili do husitského města Tábor. Klukům jako by mrazivý leden svědčil a opět vybojovali skvělá umístění.

Písecký turnaj svedl dohromady naše dva již zmiňované štírské týmy, dále tým SK Meťák, tým FA a dva domácí celky s názvy „Žraloci“ a „Myšáci“.
Humři od samotného začátku turnaje předváděli velmi pěkný týmový výkon, podpořený gólmanem Kubou Krajánkem, takže trenérské duo NovákováMetelka mohlo být s předváděnou hrou velmi spokojeno. Jedinou slabší chvilku si „ Humři“ vybrali v klubovém derby proti „Krabům“, kde „Zelení“ vypadli trochu z rytmu, týmová hra přešla do sólování a to nemohlo vést k ničemu jinému než k zasloužené prohře.
Po trenérské domluvě se „ Humři“ v posledním utkání turnaje vrátili ke své týmové hře, která je tak zdobila po celou dobu turnaje a zaslouženě z toho byla druhá příčka v turnaji.

„Modří Krabi“ pod vedením Dana Placera a Josefa Švédy nehráli ze začátku turnaje tak kombinačně a týmově jako „Humři“. Ve hře převládalo sólování, tahání míčku přes půlku hřiště, ale časem a po domluvě trenérů se hra začala podobat zelenému týmu a v již popsaném klubovém derby a to přineslo své ovoce. „Krabi“ ztratili v turnaji jen bod za remízu s dobře hrajícím týmem „Žraloků“ a jinak bez ztráty kytičky ovládli naši hráči celý turnaj.

V Táboře naši „ Yellow boys“ vyzvali na souboj dva týmy SK Meťák, dva týmy Tábora a tým z Dačic.
„Žlutí Raci“ pod trenérským vedením Petra Zuba si nevedli vůbec špatně. Prohra byla v turnaji jen jedna, kdy naši kluci v gólové přestřelce prohráli s týmem „SK Meťák Gepardi“. Pak již kluci nepoznali hořskost porážky a i přes smolnou remízu s týmem Dačic, kdy soupeř vyrovnal v posledních vteřinách utkání, z toho bylo velmi pěkné druhé místo.

Oběma organizátorům děkujeme za hladké průběhy turnajů. Divákům a zejména našim fanouškům děkujeme za podporu a panu řidiči autobusu díky za vítězné kolečko na píseckém kruhovém objezdu.

Komentář trenéra Dana Placera: „Musím kluky pochválit, opět umístění na bedně, opět tam byly vidět prvky zlepšení. Líbilo se mi, že žádný míček není pro kluky ztracený, dařilo se nám až na výjimku i v nájezdech. Musíme se, ale zlepšit v bránění a v zahrávání volných úderů. Každopádně jsem rád, že i když se pokaždé změní sestava týmů, tak pořád jsou kluci schopni bojovat o příčky nejvyšší a předvádět pěkné výkony. Díky kluci.“

Sestavy týmů:

Zelení Humři: (GK) Krajánek, hráči: Strnad, Tinavský, Metelka, Novák, Juriga, Kalina, Myšák

Modří Krabi: (GK) Kandl, hráči: Lefan, Tomáš, Švéda, Žák, Erhart, Kopecký, Vaněk

Žlutí Raci: (GK) Paroubek, hráči: Sochacký, Fryč, Fišer, Capl, Němec, Vacek M., Velíšek

Daniel Placer
hlavní trenér elévů