Štíři znají své soupeře na Prague games

Florbalisté Štírů z Českých Budějovic vyráží na začátku července opět na nejprestižnější mládežnický turnaj na světě Prague games 2016. Turnaj začíná ve středu 6. července. Štíři však vyjedou do Prahy již o den dříve, aby se připravili na ranní utkání. Ve středu a ve čtvrtek jsou na programu zápasy základních skupin s tím, že ve čtvrtek pozdě odpoledne již začíná play-off, které vyvrcholí finálovými duely v sobotu 9. července. A jaké celky budou Štíry reprezentovat? Junioři, dorostenci, starší žáci, juniorky a dorostenky.

„Prague games je v podstatě neoficiální mistrovství světa mládežnických klubů. Jezdí sem nejlepší kluby z celé Evropy. Rádi bychom na turnaji uspěli, v roce 2014 jsme s kategorií B15 byli kousek od semifinále. Nyní bychom rádi tento úspěch alespoň s jedním týmem napodobili, proto jsme se na turnaj připravovali od konce sezony a bereme ho jako jeden z vrcholů přípravy na novou sezonu. Ale samozřejmě víme, že konkurence je veliká a bude záležet i na rozlosování play-off,“ říká šéftrenér klubu Lukáš Malý.

Junioři  – kategorie B18

Junioři se ve skupině H střetnou s vicemistry České republiky pro rok 2016 pražskými Bohemians, dále s 1. MVIL Ostrava, jejichž mužský A-tým hraje první ligu. Poté se Jihočeši utkání s jedním z nejlepších slovenských celků Snipers Bratislava a se švédským týmem Rasbo IK Bianco.

Dorostenci – kategorie B16

Celek dorostenců připravující se na první ligu se ve skupině střetne se dvěma týmy ze Švédska – FBI Tullinge a Strängas IBK. Dále narazí na švýcarský Zug United Blue a pražské Panthers.

Starší žáci – kategorie B14

Velmi těžkou základní skupinu mají také starší žáci. Ti narazí na brněnské Buldoky, finské Loiske, švýcarský Zug United White a švédský celek Farsta IBK Black.

Juniorky – kategorie G18

Celek juniorek připravující se na první ročník v české extralize nastoupí ve skupině proti pražskému Herbadentu, moravským Hranicím a dvěma zahraničním účastníkům – Švýcarkám z Zugu United Red a Švédkám hájící barvy Sköndals IK.

Dorostenky – kategorie G16

Pátý štírský celek na turnaji čeká hned ve skupině jeden z nejslavnějších florbalových klubů na světě – Pixbo Wallenstam IBK ze Švédska. Dále se Štírky utkají s finským týmem Northern Stars 2001 a dvěma českými týmy, pražským Chodovem a Znojmem.

Cestu Štírů turnajem budete moci sledovat na našem webu, facebooku či oficiálních stránkách turnaje http://www.praguegames.cz/cs/.

Napsat komentář