Štíry čeká nabité léto

Ještě před začátkem letních prázdnin, konkrétně v pondělí 27. června vyráží parta starších žáků na letní soustředění do Horní Stropnice, kde je čeká pestrý pětidenní program zaměřený na rozvoj florbalových a pohybových dovedností, plno soutěží a zábavy. Zároveň Štíři soustředění pojímají jako přípravu na Prague games. „Do Horní Stropnice jedeme už sedmým rokem. Jsme tam spokojení se zázemím od ubytování přes venkovní hřiště a koupaliště až po tělocvičnu,“ říká šéftrenér klubu Lukáš Malý.

V úterý 5. července vyrazí pět štírských celků (junioři, dorostenci, starší žáci, juniorky a dorostenky) na prestižní Prague games. „Tento turnaj bereme letos poprvé jako vrchol tříměsíční přípravy po konci sezony. Rádi bychom na Prague games uspěli, vyhráli hodně zápasů a postoupili co nejdále. Ale samozřejmě to bude velmi těžké. Většina našich týmů má ve skupině celky z Finska, Švédska, Švýcarska či nejlepší týmy z českých soutěží,“ informuje Malý, který výjezd Štírů do Prahy organizuje.

Hned po návratu z Prague games se vydají Štíři na další dvě soustředění do Horní Stropnice – 11. července míří za nejen florbalovými zážitky elévové a přípravka, ke kterým se připojí žákyně, dorostenky a juniorky, a 18. července tam jede parta mladších žáků.

Poslední červencový víkend bude ve znamení turnaje v Jindřichově Hradci. Tradičně se ho zúčastní mužský A-tým a poprvé i ženy. Oba týmy již mají letní přípravu v plném proudu. Trenér mužů Jiří Kratochvíl k turnaji říká: „Na turnaj se těšíme, je to nejlepší letní akce v kraji. Pro nás to bude první herní test po třech měsících letní přípravy. Rádi bychom došli do finále.“

Štíry pak čeká ještě jedno soustředění v Horní Stropnici. V pondělí 1. srpna na něj vyrazí dorostenci a junioři, pro které to bude zároveň příprava na Czech open, kterého se zúčastní v mužské kategorii. V té bude startovat i A-tým mužů. „Rád bych měl v Praze hráče, kteří budou tvořit jádro týmu v nadcházející sezoně. Na Czech open vždy hodně záleží na losu, ale chceme vydržet v turnaji co nejdéle,“ komentuje plány Kratochvíl.

Ještě před Czech openem se do Prahy vydají i vozíčkáři, vicemistři České republiky pro rok 2016, kde je čeká tradiční Prague Wheel open. Tedy jeden z největších vozíčkářských turnajů na světě.

Konec srpna pak tradičně bude patřit letní škole nebo-li příměstskému kempu, který budou Štíři pro svou mládež pořádat stejně jako loni v areálu ZŠ Vltava ve dvou termínech – 22. až 26. srpna a 29. až 31. srpna. Poslední srpnový den se navíc Štíři představí na českobudějovickém náměstí v rámci akce Sportem do nového školního roku, kde budou prezentovat florbal.

Už o víkendu 27. a 28. srpna muži vstoupí do Poháru České pojišťovny, ve kterém bude chtít navázat na skvělé výkony z minulého ročníku, kdy Jihočeši vyřadili dva prvoligové celky. „Skupinu chceme vyhrát. Zároveň jsme se do prvního kola přihlásili proto, abychom se před ligovou sezonou rozehráli a dostali do formy, jako se nám to povedlo loni,“ uzavírá své vyhlídky na léto kouč Kratochvíl.

Ženám startuje pohárová soutěž 3. a 4. září, kdy se ve Sportovní hale v Českých Budějovicích představí mimo jiné proti Tatranu Střešovice. Pravidelné tréninky v nové sezoně začínají pro všechny kategorie v pondělí 5. září.

Napsat komentář