Z titulu se raduje Tatran, Štíři mají stříbro

Letošním mistrem české extraligy vozíčkářů ve florbale je Tatran Střešovice. V superfinále v Českých Budějovicích dokázal porazit domácí Štíry 2:1. O oba góly se postaral tatranská legenda a kapitán Zdeněk Krupička, na jehož trefy z 6. a 37. minuty dokázal odpovědět pouze jedním zásahem českobudějovický lídr Zbyněk Sýkora. Jenže ani gól v 52. minutě a závěrečný tlak nestačil na pražský celek.

„Byl to těžký zápas a při Tatranu dneska stálo víc štěstí, ale jsem rád i za druhé místo a hlavně mě moc těší, že se nám celý finálový turnaj povedl organizačně,“ uvedl Zbyněk Sýkora ze Štírů. „Nemůžeme vyhrávat vždycky všechno,“ dodal s narážkou na letošní vítězství na turnaji Malmö Open a také zisk dvou posledních extraligových titulů. Teď po českobudějovických vozíčkářích přebírá české žezlo Tatran.

Samotnému finále předcházel i exhibiční zápas sportovních osobností, kdy si florbal na vozíčku vyzkoušel například bývalý fotbalista Karel Poborský (viz forografie).

FBC Štíři České Budějovice – Tatran Střešovice 1:2

Branky a nahrávky: 52. Sýkora (Šindelář) – 6. Krupička, 37. Krupička (Večeřa). Rozhodčí: Michálek, Růžička. Vyloučení: 0:1. Využití: 1:0. Diváků: 206. Třetiny: 0:1, 0:1, 1:0.

FBC Štíři České Budějovice: Němec – Šindelář, Jelínek, Šíp, Pešek, Sýkora, Nestával, David, Ščastný, Herman, Šimonek, Havelka, Čížek, Trupl.

Tatran Střešovice: Grüner (Novotný, Bíba) – Krupička, Hamák, Večeřa, Novák, Přibilová, Němec Vápenka, Pek, Natov, Cimpa.

Napsat komentář