Štírky odehrály poslední utkání v roce

V sobotu se naše děvčata vydala po řece Amazonce na zteč do Jindřichova Hradce kde se měli utkali s úhlavním  nepřítelem ze Soběslavi a Jindřichova Hradce.

FBC Štíři Č. Budějovice –  SK Domeček DDM Soběslav 2:6

Utkání začalo ve velkém tempu, obě družstva se snažila hrát defenzivní florbal, takže o šance nebylo nouze. Jako první se prosazují hosté, když tvrdá střela bekhendem letící nad zemí končí v síti. Prohráváme 0:1, ale nepociťujeme to a hrajeme stále dobře. Hosté ze Soběslavy jsou zamknuty na vlastní polovině a hrají na brejky. Útok za útokem se snaží dobýt jejich pevnost, ale odolávají. Navíc v čase 8:18 využívají brejkovou situaci a střelou z bezprostřední blízkosti zvyšují na 0:2. To není všechno za pouhou minutu necháváme jejich hráčku za našimi zády v čase 9:58 a prohráváme 0:3. Tak končí 1 třetina. Holky jsou zdravě naštvané jako pravé jihoamerické amazonky. Do druhé třetiny opět tlačíme, ale z dalšího brejku inkasujeme 0:4. Zápas je vyhecovaný i když inkasujeme pátý gól po individuální chybě v obraně čas 2:55 (0:5). Je to krutý výsledek, ale je to prostě sport. Znovu se do Soběslavy opíráme. To přináší první úspěch v čase 7:48. Při pěkné kombinace zakončuje věčná pařanka L. Janošťáková. Jsme v tlaku a to přináší ovoce. Svůj jedovatý oštěp vypouští B. Zahradníková a ten si našel svůj cíl v bráně soupeře – 2:5. Chceme víc a je to znát. Znovu posíláme Soběslav pod zámek a snažíme se urvat další kus úspěchu. To se už ale nepovedlo a po druhé třetině je stav 2:5. Do třetí třetiny opět nastupujeme. Jsme hladový po úspěchu a opět je soupeř v našich spárech. Perem se do posledního dechu ale hostující golmanku se nám už nedařilo překonat. Navíc v čase 9:05 z dalšího brejku inkasujeme 2:6. To nás malinko sráží k zemi a frustruje. Už se nedokážeme soustředit na hru a hledáme jiného viníka než sebe. Zápas končí, házíme ho za hlavu a jdeme do dalšího zápasu. Někdy i lepší prohraje…

FK Slovan Jindřichův Hradec – FBC Štíři Č. Budějovice 0:8

Tohle sobotní dopoledne si nenecháme zkazit, jdeme se rvát o body. Taky to tak na hřišti vypadalo. Do zápasu nevlítly holky ale mladé tygřice, které se snažily urvat každý kus metru na hřišti. Již v čase 0:29 se ujímáme vedení když krásnou kombinaci Zahradníková, Janošťáková zakončuje Jedličková a vedeme 0:1. Hrajeme dobře a soupeřky do ničeho nepouštíme. Navíc v čase 8:08 opět při vykombinování soupeře zvyšujeme 0:2 (L.Janošťáková). Jsme neustále na útočné polovině a dobýváme soupeřovu svatyni. Bohužel ale už další úlovek v této třetině nebyl. Holky jsou nabuzené a už se nemůžou dočkat hvizdu rozhodčího na druhou třetinu. Ta právě začíná a ani ne po třech minutách se dostáváme do slibné střelecké pozice kterou proměňujeme – Janoš´táková 0:3. Dostáváme se opět do tlaku a rvem soupeře na kusy. Po vybojovaném míči za brankou se prosazuje B.Zahradníková čas: 9:03 a je to již o čtyři branky. To není ale všechno, za pouhých sedem vteřin se prosazuje naše  druhá nejstarší amazonka E.Tibitanclová – 0:5. Soupeř je zlomený, teď záleží už jen na nás kolik mu naložíme. Druhá třetina končí. Vedeme 0:5 a kráčíme pro tři body.

Holky jsou nažhavené, cítí že bude kořist. Třetí třetina začíná, hrajeme v pohodě jedna pěkná akce střídá druhou v čase 5:33 Jedličkové plápolají oči, když vsítí šestou branku. Holky nechtějí jít ani ze hřiště. Za pouhé tři minuty si amazonka L.Janošťáková si opět namaže hostující brankářku na chleba a zvyšuje na 0:7. Sladkou tečku za dnešním zápasem udělá naše nejmenší tygřice E.Šillerová, která dokonává porážku 0:8.

Válečná výprava byla dokonána, i přes první porážku tohoto dne holkám svítí oči. Dobrá věc se podařila. Jedeme domu.

Josef „Náčelník“ Macek

Napsat komentář