Strži Zelení znovu vítězní

Čtvrtý turnaj má za sebou zelený celek starších žáků. Na domácí půdě v Hrdějovicích přivítali soupeře z Jindřichova Hradce a Kaplice. První utkání proti vloni mistrovskému celku od Vajgaru kluci začali uspokojivě. Herní projev odpovídal hráčskému potenciálu a Štíři si zaslouženě vypracovali vedení 2:0. Druhá třetina byla bohužel poznamenána menší ztrátou koncentrace na štírské straně a hradecký Slovan se dostal na dostřel. Po dvou třetinách kluci sice vedli 3:2, ale zápas byl otevřený na obě strany. Nicméně v poslední části budějovičtí opět zlepšili svůj výkon, který byl navíc korunován čtyřmi přesnými zásahy za záda jinak výborně chytajícího brankáře Jindřichova Hradce. Vítězství 7:2 bylo jistě zasloužené.

Druhé utkání proti Kaplici již nebylo tak povedené. Ačkoliv šli Štíři brzy do vedení 1:0 a v utkání dominovali, další branky již v první třetině nepřidali. Soupeř tak vycítil šanci, dobře bránil a utkání bylo drama až do konce. Mělo ale šťastný konec a kluci ubojovali výhru 4:3. Připsali si tak osmou výhru v řadě a udrželi průběžné první místo.

Komentář trenéra Jakuba Junga: ”První utkání až na výjimky kluci splnili vše, co jsme si řekli. A zaslouží pochvalu. Bohužel se nám nedaří navázat na úspěch úspěchem, a proto byl druhý zápas zkouškou zdravého nervstva jak mého, tak určitě i přítomných diváků. Těšíme se v sobotu na přímý souboj o čelo tabulky.”

Sestava: Hanousek, Brabenec, Šimek, Uhlíř, Šuster, Větrovec, Šmíd, Dvořák L., Dědič, Poncar, Koupal, Severin, Míchal, Holek, Novotný, Kadlec, Kouba.