Tým mladších žáků na vítězné vlně

2016-11-27-fbc-stiri_stirimladsizaci-kaplice-07f-dan-placer

Tak určitě, když do toho dáte srdíčko a s trochou toho štěstíčka se dá vyhrát i turnaj, na kterém startují běhaví Hraničáři z Malont. To se 27.11. v Kaplici po jedné remíze a dvou výhrách podařilo týmu zelených Štírů, zatímco Modří se po třech porážkách umístili za Dačicemi na místě čtvrtém.

Dle vývoje sezóny se dalo očekávat, že hned úvodní zápas mezi Malonty a zelenými Štíry bude soubojem o první místo. Naši borci se v úvodu nechali ukolébat poklidnou atmosférou adventu v příjemně vytopené a pikadory provoněné hale. Ačkoliv se nám po akci třetího útoku podařilo jít rychle do vedení, tak po většinu první půle jsme v pohodě dřímali (včetně gólmana) zatímco Hraničáři hladově kroužili kolem našeho území a zasypávali ho střelbou. Trest přišel záhy a do druhého dějství jsme nastupovali za nepříznivého stavu 1:3. Neúnavné povzbuzování Modrých naštěstí kluky probralo a začal se psát jiný příběh. Zlepšený pohyb a zodpovědné bránění nás dovedly k třígólové šňůře a obratu v zápase. Bohužel 40 vteřin před koncem jsme špatně vyřešili situaci dva na jednoho a místo vytvoření si 100% šance k potvrzení vítězství nám soupeř z protiútoku vstřelil vyrovnávací gól na konečných, ale sportovně přiznejme spravedlivých, 4:4.

2016-11-27-fbc-stiri_stirimladsizaci-kaplice-16f-dan-placer

Náš druhý tým měl ve svém utkání proti Dačicím start opačný a brzy odskočil do vedení 3:1. Byli jsme v laufu, ale z nenápadné akce přišel zlomový moment. Dačickému gólmanovi se na poslední chvíli podařilo chytit míček skotačící na brankové čáře. Kluky již zvedající hokejky k oslavě gólu toto srazilo, zatímco soupeře naopak nakoplo a do přestávky srovnal na 3:3. Ve druhé periodě Modří bohužel tempo z úvodu zápasu neudrželi a Centropen jejich obranné výpadky nekompromisně trestal. I přes heroický výkon obou brankářů jsme odešli poraženi 5:9.

Ve štířím derby sice padl první gól do sítě Zelených, ale stejně jako ve svém prvním vystoupení dokázali Modří efektivně vzdorovat pouze v prvním poločase. To z jejich pohledu nestačilo na nic lepšího než prohru 2:10.

Během přestávky vyplněné vzájemným zápasem našich přespolních soupeřů, podlehla družina Štírů vábení pikadoru nebo svých hutně obložených chlebůJ Jinak si nelze vysvětlit další ospalý vstup Zelených do utkání. S Centropenem jsme po minutě prohrávali již 0:2. Štíři si naštěstí včas uvědomili, že tímto způsobem se florbal hrát nedá a začali trpělivě stupňovat tempo. To se samozřejmě projevilo i na skóre. Střelecky se probraly všechny lajny a po jednoznačné druhé půli jsme zvítězili 9:4.

2016-11-27-fbc-stiri_stirimladsizaci-kaplice-01f-dan-placer

Modří nastoupili do závěrečného matche proti Malontům s vědomím, že bojují nejen o čest, ale i konečné turnajové umístění zeleného týmu – bylo zřejmé, že o prvním rozhodne skóre. Naštěstí nebylo třeba nijak klukům vysvětlovat, že jsme pořád jen jeden tým. Na hřišti bojovali, vytvářeli si proti silnějšímu soupeři i šance, jejich proměňování však vázlo. Přesto prvních šest minut šlo o naprosto vyrovnaný duel a Hraničářům se nedařilo navýšit jednogólový náskok. Bohužel pak přišel opět útlum a čtyři minuty před koncem za stavu 0:8 bylo jasné, že každý další fík v naší adventní ošatce bude pro Malonty pozlacený. Náhle ovšem přišlo hvězdné střídání první lajny, které Kája Uhlíř ozdobil dvěma zásahy do soupeřovy sítě. Porážka 2:10 pak znamenala, že turnajové skóre Zelených je o jeden, celý gól lepší než bilance Hraničářů.

Celkově lze říci, že tentokrát byli trenéři více spokojeni s výsledkem než předvedenou hrou. Na jedné straně jsme oproti minulým zápasům vylepšili činnost při standardních situacích. Jak při jejich bránění, tak při využívání, kdy jsme několik gólů vstřelili z pohotové rozehrávky na nabíhajícího hráče. Na druhé straně byl náš herní projev příliš upracovaný. Chyběla mu lehkost a kombinace. Mnoho situací řešili hráči zbrklou a nepřesnou střelbou do soupeře, zbytečným taháním míčku do zhuštěné obrany namísto přihrávky na lépe postaveného hráče.

Anketa o nejužitečnějšího hráče byla tentokrát v obou týmech jednoznačná a největšího uznání od spoluhráčů se dostalo Matymu Koubovi ze Zelených a Kájovi Uhlířovi z Modrých.

Sestavy:
Zelení: Ryba – Hůrka, Kříž, Matys – Křivský, Kouba, Holek – Fišer, Starčevský, Kubeš
Modří: Šrámek, Placer – Gajdoš, Uhlíř, Dvořák L. – Ježek, Kuba, Kandl – Majer, Bohdanecký, Přech

2016-11-27-fbc-stiri_stirimladsizaci-kaplice-15f-dan-placer

2016-11-27-fbc-stiri_stirimladsizaci-kaplice-10f-dan-placer