Úspěšný vstup do nové sezony!

Štíři zažili výsledkově velmi vydařený víkend. Nejprve v pátek A-tým mužů přežil hororové drama ve 3. kolo Poháru České pojišťovny proti Pacovu, když ještě na začátku třetí třetiny prohrával 2:8. Nakonec však jeho hráči zabrali a po vítězství 10:8 se radují z postupu do dalšího kola. Muži B a starší žáci si připsali dvě vítězství a béčko starších žáků přivezlo z Kaplice jen bod za remízu s Milevskem, protože v dalším zápase prohrálo derby s áčkem.

Muži A

Do prvního zápasu sezony nevkročili Štíři podle svých představ. Proti Pacovským Honzíkům nedokázali využívat své šance a naopak soupeř z protiútoků tvrdě trestal. Štíři v polovině zápasu prohrávali 0:6. Do kabin se po druhé třetině šlo za stavu 2:7 a mělo být ještě hůř – začátek poslední části a hned 2:8. Štíři se nevzdali a dál soupeře tlačili. Ještě 13 minut před koncem byl stav 3:8, ale pak Jihočeši jasně ukázali, proč jsou v tomto zápase favority a spustili brankostroj. Poslední dvacetiminutovku ovládli poměrem 8:1 a celý zápas 10:8. Online z toho zápase naleznete pod tímto odkazem. V dalším kole je tak v cestě za historickým postupem do osmifinále soutěže čeká výjezd do Dačic.

Muži B

To je premiéra! Mužská rezerva, nováček 3. ligy, si hned z prvního hracího víkendu odváží plný zisk šesti bodů. Nejprve si snadno poradil s United ČB A 6:3 a opět se ukázalo, jaký je propastný rozdíl mezi českobudějovickými kluby, když B-tým Štírů poráží A-tým United. Ve druhém zápase už čekal Štíry o poznání těžší soupeř – Strakonice. Ve vyrovnaném zápase byli po vítězství hladovější Štíři a vyhráli 3:2.

Starší žáci A i B

Jako první vstoupilo do sezony starších žáků béčko. To si proti Milevsku vypracovávalo několik slibných příležitostí, ale stejně jako A-tým mužů v pátek, se trápilo s koncovkou a skvělým brankářem soupeře. Toho se jim podařilo překonat až ve 3. třetině. Zápas skončil remízou 3:3. Áčko si ve svém prvním zápase sezony s chutí zastřílelo a Dačice tak smetlo 21:0. V dalším zápase čekalo na štírské týmy derby. Ve vyrovnaném zápase vedlo ještě v polovině zápasu béčko, ale áčko zvládlo lépe závěr zápasu a odneslo si výhru 8:5. Utkání ukázalo, že oba štírské týmy jsou hodně vyrovnané.

Napsat komentář