Vašek Staněk láká na zápas s Buldoky

Úterý, 5. 11. 2013, 20:15. V tomto datu čeká štírský A-tým první ze série doslova historických zápasů ve čtvrtfinálové skupině Poháru České pojišťovny proti Bulldogs Brno. V sobotu ale ještě čekal Štíry zápas 7. Kola 2. ligy proti Dačicím. Před odjezdem do Třeště jsme se zeptali nejen hráče, ale také správce a tvůrce klubového webu Vaška Staňka, jak se těší na zápas s extraligovým soupeřem.

Václav Staněk

Štíři byli letos v poháru nasazeni do 3. kola. Který zápas byl podle tebe nejnáročnější? A co znamenal, nejen pro tebe ale pro Štíry vůbec, postup do čtvrtfinále?

Oba zápasy měly úplně opačný průběh.  S Pacovem jsme museli dohánět velkou ztrátu, zatímco proti Dačicím jsme velký náskok bránili. Oba tak byli velmi náročné po psychické stránce a musíme se z nich poučit. Někdy totiž máme problém stoprocentně se proti papírově slabším soupeřům zkoncentrovat.

Samozřejmě je postup až do čtvrtfinále pro Štíry historický úspěch. Po 4 letech kdy jsme skončili ve 4. kole 3x na Future a loni na Vinohradech je to obrovské zadostiučinění. Není totiž nic horšího, než více jak 60 minut hrát vyrovnanou partii a pak v prodloužení prohrát střelou z půlky.

Snad jedinou kaňkou na cestě do čtvrtfinále je kontumace s Havířovem. Ale to je kapitola sama pro sebe.

Co se ti jako první vybaví, když se řekne Bulldogs Brno?

Mladý talentovaný tým a samozřejmě Aleš Jakůbek. Bude skvělé si proti těmto borcům zahrát a zjistit, zdali s nimi dokážeme udržet krok.

Samozřejmě Brno bude chtít letos minimálně zopakovat finálovou účast z minulého roku a proto se asi nedá počítat s tím, že by nás snad mohli podcenit. Pokud ale předvedeme dostatečně kvalitní výkom směrem do obrany, tak bychom je mohli potrápit. O náš útok strach nemám.

Co bys vzkázal a jak bys pozval fanoušky a příznivce na úterní zápas?

Otrokovice jsou sice v tabulce před Brnem, ale i přesto si myslím, že v úterý přijede nejatraktivnější tým, s jakým se pravděpodobně tuto sezonu střetneme. Navíc v zápasech s extraligovými soupeři se nám v minulosti herně dařilo a předváděli jsme náš nejlepší florbal. Věřím, že diváci dorazí v hojném počtu a uvidí napínavou bitvu do posledních vteřin. Nikdo z hráčů ani příznivců Štírů by si zápas rozhodně neměl nechat ujít.

Na závěr opět tipovací otázka.  Kolik gólů podle tebe celkem v zápase Štíři-Bulldogs padne?

15 (8:7p :))

(mř)

Napsat komentář