Vítězná neděle elévů ve Strakonicích

V neděli 24.11.2019 se naši hráči kategorie elévů rozjeli do historických měst na další turnajová klání. “Zelení” se se vydali do nedalekého Českého Krumlova. “Modří” a “ Žlutí” zamířili busem do Strakonic. Nominaci na turnaje trochu hatila podzimní chřipková epidemie, někteří hráči nastupovali do zápasu zdravotně limitováni a doslova se turnajem prokuckali. Přesto se turnaje vydařily a kluci zanechali výborný dojem u všech příznivců florbalu.

Nejdříve se podíváme do Č. Krumlova, kde o vavříny vítězství bojovali naši “Green boys”. O tým se po všech stránkách staral trenér Pepa Švéda, který se při turnaji rozhodně nenudil. Jeho tým určitě nepatřil k papírovým favoritům turnaje, ale přesto dokázal soupeře z Č. Krumlova, Meťáku, Písku a Malont řádně potrápit. Kluci zažili výhru, remízu i porážku a určitě si z turnaje odnesli poučení, co do příště zlepšit. Určitě je třeba poděkovat našim příznivcům za podporu a pořadatelům za pěkný turnaj.

Komentář trenéra Josefa Švédy: „Tým nebyl tolik zkušený. Přesto musím kluky pochválit za výborný start do turnaje a gólmana Kubu Procházku za velmi dobře odchytaný turnaj. Na druhou stranu nám v některých utkáních chyběla větší bojovnost a souhra. Kluci podnikali sólo akce, které většinou skončili u prvního hráče soupeře. Víme, na čem pracovat a někteří kluci si musí uvědomit, že bez maximálního nasazení a pohybu nemůžou být úspěšní. Děkuji fanouškům za podporu.”

Strakonice a dva naše týmy v akci. Trenérské duo Romča Nováková a Dan Placer měli na starost “modrý” a “žlutý” tým. Ona to nebyla ani tak starost, jako velká radost. Kluci v obou týmech makali naplno a všechny týmy, konkrétně dva týmy domácích a dva týmy z Milevska odešly vždy poraženi. Nejvíce dramatický zápas byl hned úvodní duel žlutých proti Strakonicím a závěrečné utkání našeho modrého týmu též proti domácím. Oba mače skončili jen jednogólovým rozdílem a diváci se opravdu bavili. Určitě se v každém utkání něco nepovedlo, ale kluci se snažili soustředit jen na svůj výkon a trenéři nešetřili chválou. Oba týmy byly právem na příčkách nejvyšších. Prostě povedený turnaj po všech stránkách. Díky všem divákům a pořadatelům ze hezky prožité nedělní dopoledne.

Komentář trenéra Dana Placera: „Jak již bylo řečeno v reportáži, turnaj ve Strakonicích byla radost. Nejen kvůli tomu, že oba týmy si udržely neporazitelnost. Více mi dělalo radost, že kluci už si přenášejí některé věci z tréninkového procesu do ostrých utkání. Navíc kluci podali pěkný týmový výkon podpořený výbornými výkony gólmanů Jirky Kratochvíla a Toma Skalického. Díky kluci za hezký florbalový zážitek.

Sestavy týmů:

Zelení: (GK) Procházka, hráči: Žák, Domin, Šenkýř, Hejda, Slípka, Martínek, Babický
Modří: (GK) Kratochvíl, hráči: Juriga, Capl, Novák D., Hrubý, Kukačka, Fišer, Svoboda
Žlutí: (GK) Skalický, hráči: Brabec, Strnad, Gogh, Berit, Petrů, Plucha