Junioři vydřeli na severu jednu výhru

Hradec Králové a Náchod. Tak zněly další dvě zastávky juniorů v prvoligové skupině Východ. Ze 650 kilometrů dlouhého výletu přivezli Štíři dva body za jednu výhru v prodloužení. V tabulce drží stále čtvrté místo, ale týmy zespoda se přiblížily.
Sobotní duel v Hradci Králové nabídl atraktivní podívanou. Štíři se ujali rychlého vedení ve 2. minutě z hole Davida Camrdy. Ale za 14 vteřin bylo vyrovnáno. A takto to šlo prakticky celý zápas. Štíři vedli 3:1 i 4:2, ale domácí vždy dokázali srovnat, a to zejména díky dobře sehraným přesilovkám a také dvěma proměněným trestným střílením. Při hře 5 na 5 ale šance proměňovali lépe Štíři, kteří se ujali i vedení na 5:4 i na 6:5 ve třetí třetině. I to bylo málo a domácí dokázali pokaždé odpovědět. V dramatickém vyrovnaném utkání se tak šlo do prodloužení. Hradečtí zkoušeli hru ve čtyřech a byli nebezpečnější, jenže gól nevstřelili. Utkání dospělo do nájezdů. Domácí vedli po druhé sérii 1:0 a Daniel Chvosta musel srovnat – to se podařilo, načež Kryštof Ernst zlikvidoval i nájezd domácích. Další dvojice neproměnila. Pak se k míčku postavil Michal Tibitancl a forhendovým blafákem poslal hosty do vedení. Ernst pak branku zavřel a Štíři se radovali z druhého bodu.

I v neděli v Náchodě to byl dramatický a pohledný zápas. Jen s tím rozdílem, že tentokrát vedli domácí a Štíři museli dotahovat. Stáhli náskok 3:1 i 4:3, ale zejména v rozehrávce dělali jednu chybu za druhou a Náchodští je uměli potrestat. Ve třetí části si tak vypracovali náskok už 7:4 a to bylo nad síly našich juniorů. Zápas nakonec skončil poměrem 8:5.

Komentář trenéra Jiřího Kratochvíla: „Kluci si za oba zápasy zaslouží pochvalu za nasazení, bojovnost i týmový výkon. V sobotu nám to přineslo výhru proti papírově silnějšímu soupeři. V neděli jsme byli nuceni více tvořit hru, a to nám zatím moc nejde. Potřebujeme zapracovat na rozehrávce a zvyknout si na to, že týmy, které jsou v tabulce pod námi, budou bránit více, než my. Jakmile to zvládneme, nebudeme jako Janošíci – bohatým body brát a chudým rozdávat.“

Statistiky z utkání najdete zde:
https://online.ceskyflorbal.cz/20192020/online-267701.htm
https://online.ceskyflorbal.cz/20192020/online-267618.htm