Áčko doma porazilo Petrovice

V sobotu se Áčko utkalo s posledním týmem tabulky. Na Jih Čech zavítali trápící se Petrovice.

Do zápasu vstoupili Štíři skvěle, v 5. minutě již vedli 4:0! Postupně se trefili Kudláček, Vlček, Drobiš a Chvosta. Jihočeši po bleskovém úvodu dál drželi míček na svých florbalkách a hosté si vytvářeli pouze ojedinělé šance. Ve 13. minutě navýšil skóre na 5:0 Měřička.
Druhou třetiny opět začali Štíři gólem ve 4. minutě se prosadil z trestného střílení Havelka. Krátce po buly dostali Petrovice výhodu jednoho hráče v poli. Štíři ale potvrdili střeleckou chuť i v oslabení, ve kterém přidal sedmý gól Drobiš. Ve 26. minutě ale udeřili i hosté a dvěma góly korigovali na 2:7 z jejich pohledu. Těsně před polovinou zápasu uklidnil domácí fanoušky osmým gólem Procházka. Druhou třetinu zakončil vteřinu před sirénou gólem Králík.
Štíři vstoupili dobře i do poslední třetiny. Již po 38-ti vteřinách vstřelil desátý gól Měřička. Zápas se dohrával v poklidném až nudném tempu. Další branku zápasu vstřelil domácí Havelka. Štíři hodně polevili a pustili do velkých šancí i soupeře, kteří toho využili ke vstřelení dvou branek. Dvě minuty před koncem uzavřel gólový výčet na 12:5 zápasu Jan Staněk.

Komentář trenéra domácích Lukáše Malého: „Výborný vstup do zápasu po pěti minutách zápas rozhodl, poté jsme ztráceli koncentraci a zápas se postupně vyrovnával. Jsem rád, že jsme se konečně rozstříleli a prodloužili sérii domácích výher. “