Z Pelhřimova ženy přivezly 3 body

Na první turnaj nového roku odjely ženy do Pelhřimova. V prvním zápase vyzvaly tým Jindřichova Hradce. Zápas se nesl v přátelském duchu a byl opravdu bohatý na branky. Celkem jich bylo k vidění dvacet. Hra se přelévala ze strany na stranu, naše obrana udělala několik hrubých chyb, které hradecké hráčky potrestaly, ale Štírkám se střelecky dařilo a proto skóre vždy upravily na svoji stranu, padlo i několik smolných gólů a tak konečnému výsledku 11:9 (4:3, 3:2, 4:4) se není co divit.

Druhý zápas s týmem FA České Budějovice měl naopak od začátku náboj. Na konci čtvrté minuty si děvčata špatně přebrala hráčky FA a soupeřky vedly 1:0. Holky bojovaly, zodpovědně bránily, trpělivě útočily, ale bohužel do konce první třetiny inkasovaly ještě jednou. Na začátku druhé části se povedlo Kláře Dudové přihrát přesně na střelu Nikole Malátové a dotáhnout se tím na rozdíl jedné branky. Hra vynikala bojovností a pěknými šancemi obou stran. Druhá třetina skončila 2:2. Do závěrečné části jsme tak vstupovali opět s dvoubrankovým rozdílem. Soupeřky v soubojích přitvrdily, někdy to nebyl opravdu hezký florbal, ale pro FA to znamenalo úspěšně odehraný zápas s konečným skóre 2:7 (0:2, 2:2, 0:3).

Hodnocení trenéra Trnky: „Děkuji holkám za předvedený výkon. Jsem rád, že alespoň v prvním zápase, jsme již prolomili střeleckou smůlu, i když i ve druhém byly krásné akce, přestože góly nepadaly. Za to jsme ukázaly, že hrubou hru soupeře si nenecháme líbit.“