Zelení mladší žáci s plným bodovým ziskem

Tým zelených odehrál turnaj 3.kola v Hrdějovicích v sobotu 4.11. Za soupeře v 1. výkonnostním koši měl týmy ze Strakonic, Milevska, Písku a tým Štírů žlutých. 

Prvním soupeřem byl tým ze Strakonic. Předchozí dvě utkání proti Strakonicím kluci vyhráli a v zápasech vždy vedli. Zápas pro nás tentokrát nezačal dobře a po našich neproměněných šancích dal gól soupeř z nařízeného nájezdu. Po obdrženém gólu byla na našich florbalkách cítit nervozita. Šance však dále přicházely a konečně i naše dva góly. Soupeř bohužel dokázal z rychle rozehrané standartní situace před přestávkou vyrovnat. Po přestávce to i nadále nebyla úplně hra, která by se trenérům líbila, a nakonec rozhodla střela posily týmu z elévů Olivera. V závěru zápasu se nám podařilo ubránit minutové oslabení a byla z toho vydřená výhra.

Po zápase proběhla v šatně delší rozmluva k týmu, že tento zápas nebyl z naší strany ideálně odehraný a žádný tým se sám neporazí. Ke každému zápasu musíme přistupovat 100% připravení a odevzdat na hřišti maximum.

V druhém zápase s Milevskem to už byla hra, kterou chtěli diváci na tribuně vidět. Kluci měli zápas pod kontrolou a až na konci lacinou chybou připravili Matthewa o čisté konto. Zápas skončil 8:1 a tým byl za předvedenou hru pochválen.

V třetím zápase nás čekal tým Písku. Tento duel je asi to nejlepší, co mohou diváci na tribunách vidět a podle toho byla zaplněná tribuna v Hrdějovické hale. V týdnu při tréninku u nás proběhla motivační sázka mezi trenérem a týmem, a tak kluci hráli nejen o první letošní výhru nad tímto soupeřem. Utkání začalo v tempu, které odpovídá prvnímu koši a brankáři obou týmů slyšeli při velké šanci tyčku za svými zády. Naštěstí pro nás se střela Písku od brankové konstrukce odrazila mimo brankoviště a za chvíli na druhé straně už tolik štěstí brankář neměl a konečně kluci vedou 1:0. Nadále je k vidění rychlý florbal a brankáři musejí ukázat své kvality. Do přestávky se podařilo každému týmu vstřelit ještě jeden gól, a tak v půlce zápase vedou Štíři 2:1. Trenéři o přestávce dávají jasné instrukce o tom, aby kluci nezačali bránit výsledek a snažili se mít míček co nejdéle ve svém držení. Zároveň apelují na pokračování vysokého tempa, nasazení a pomoci spoluhráčům při bránění útočných akcí soupeře. Toto vše kluci plní na 100% a při střídání sotva překračují mantinely.  Po pěkné akci střílíme další gól a soupeř si za chvíli bere timeout. Po této krátké pauze soupeř vstřelil kontaktní gól a do konce utkání zbývají dvě minuty. Minutu před koncem utkání poprvé v tomto zápase rozhodčí vylučuje a Písek bude hrát v oslabení. Tentokrát si timeout berou trenéři domácích, zklidňují tým a vysvětlují, jak poslední minutu odehrát, aby soupeř nesrovnal. Toto se klukům podařilo a náš tým se mohl společně s diváky radovat z výhry. Soupeři děkujeme za pěkný zápas a těšíme se na další vzájemné měření sil.

V poslední utkání turnaje proti sobě nastoupil tým Štíři zelení a Štíři žlutí. Vzájemný souboj našich týmu skončil výhrou zelených 8:0. 

Teď nás čeká měsíc pauza a tak si kluci zaslouží minimálně jeden „volný„ trénink. Další turnaj nás čeká 3.12 a ve stejný den budou hrát všechny tři družstva.

Děkujeme divákům za podporu během turnaje a budeme se snažit i v dalších turnajích předvádět hru, za kterou pak naše mužstvo bude oceněno potleskem zaplněných tribun. Dále děkujeme pořadatelům a rozhodčím za dobře odřízený turnaj.