Ženy zvládly první turnaj sezóny na výbornou

Letošní sezónu zahájily ženy v Milevsku, kde je čekaly týmy Jindřichova Hradce a FA České Budějovice.

FK Slovan Jindřichův Hradec vs. FBC Štíři české Budějovice 4:7

V první zápase se postavily proti Hradci, se kterým sehrály v loňské sezóně tři velice vyrovnané a těžké zápasy a ani teď tomu nebylo jinak. Hradecké holky se ujaly vedení po pár vteřinách zápasu, kdy využily nepřehledné situace před naší brankou. Ale zápas pokračoval. V první třetině naše ženy využily celkem tři standartní situace a přidaly ještě gól ze hry, a tak druhá třetina začala za příznivého stavu 4:1. Hradec však zabral a třemi brankami naše skóre dorovnal. Třetí třetina tedy začínala za nerozhodného stavu, ale soupeřky se nechaly 2x vyloučit. Štírky přesilovky gólově využily a sedmou brankou v soupeřově síti zpečetily výhru 7:4.

FBC Štíři české Budějovice vs FA České Budějovice 6:0

Druhý zápas se nesl v úplně v jiném duchu. S nováčkem soutěže začaly holky rozvážně. Soupeř zahájil zápas podobně, a tak úvodní tempo bylo vycházkové a šancí jako šafránu. V šesté minutě byla Daniela Postlová faulována při vyložené šanci, rozhodčí odpískali nájezd, který sama neproměnila, ale následná přesilovka byla úspěšná, a od té chvíle byly naše ženy lepším týmem. Trpělivou hrou a dobrým pohybem na hřišti soupeřky rozebraly a vsítily dalších pět branek. Štírky mají tedy po prvním turnaji 6 bodů a gólmanka Kristýna Petržalová první nulu sezóny.

Sestava

Petržalová Kristýna, Postlová Daniela, Zimová Eliška, Trnková Jana, Pernerová Ludmila, Doškářová Adéla, Kratochvílová Nela, Malátová Nikola, Dudová Eliška, Dudová Eva, Jarolímková Kamila​

Jan Trnka, foto © Michal Malát