Ženy poprvé bodovaly


Štírky vyrazily v sobotu do Soběslavi, kde se od 9,00 hod utkaly s juniorkami místního Spartaku. Jako už tradičně se ukázalo, že ranní vstávání činí Štírkám potíže. Ve 4. minutě utkání vstřelily soupeřky rychlý gol po samostatném úniku 0:1. V 6. minutě se po rychlém protiútoku prosadily i Štírky a Klárka Dudová po asistenci Zuzky Hynkové vstřelila vyrovnávací gol 1:1. Hned v dalším střídání prokličkovala Eva Stehlíková hřiště a zavěsila nekompromisně do soběslavské branky 2:1. O minutu později ale soupeřky opět vyrovnaly po chybě v rozehrávce Štírek 2:2. Ve 13 minutě zafungovala kombinace ve třetí lajně a Vendy Podzimková vstřelila gól do šatny po nahrávce Terky Troschelové 3:2.
Do druhé třetiny vstoupily Štírky pravou nohou v 17. minutě se prosadila před brankou Soběslavi Denča Řehořová po nahrávce Aničky Kořenské 4:2. O 2. minuty později vyslala střelu z půlky Anička Kořenská po nahrávce od Kláry Dudové a ta zapadla do Soběslavské branky 5:2. Ve 23. minutě se po rychlé kombinaci se Zuzkou Hynkovou prosadila střelou z první Nikča Malátová 6:2. Po šestém gólu se trenérka Štírek rozhodla pro střídání gólmanů a do branky budějovického klubu se poprvé v ligové sezoně postavila juniorka Anežka Dudáčková. Druhou třetinu  zakončila Evička Stehlíková v 28. minutě, když upravila stav na 7:2.
Třetí třetinu začaly lépe soupeřky ze Soběslavi po samostatném úniku vstřelily gól na 7:3. Proti byla opět Eva Stehlíková po asistenci Zuzky Hynkové vymetla pavučiny v pravém horním rohu branky soupeřek 8:3. Ve 37. minutě byla vyloučena Denča Řehořová za sekání, oslabení Štírky bez problému odehrály a na konci oslabení při úniku Klárky Dudové proběhlo sekání na straně Soběslavi. Štírky, které přesilovky v poslední době pravidelně trénují sevřely soupeřky na jejich polovině a po 5 střelách na soběslavskou branku to na sebe vzala opět Evička Stehlíková a vstřelila po asistenci Terky Troschelové svůj 4. gól 9:3. Poté se halou začalo ozývat deset…..deset…Štírky, ale polevily a po ojedinělé akci se opět prosadila Soběslav 9:4. Nakonec ale Štírky skandování vyslyšeli a Terka Troschelová po nahrávce Ádi Robenhauptové uzavřela skóre utkání na 10:4.

Do druhého zápasu prosti Písku nastoupily Štírky v lehce pozměněné sestavě. Od začátku Štírky na soupeřky z Písku doslova vlítly a během deseti minut se ve vyložených šancích před brankou postupně vystřídali Eliška Tibitanclová, Klárka Dudová, Evička Stehlíková a Nikča Malátová, ale branka se podařila vstřelit  až poslední jmenované Nikče Malátové, které poslala luxusní nahrávku před odkrytou branku Evča Stehlíková 1:0. Odpověď Písku přišla bohužel velmi rychle, o minutu později po podceněném souboji před brankou skončil tečovaný míček za zády Kristýny Petržalové 1:1.
Druhá třetina byla vyrovnaná, plná soubojů a výborných zákroků obou gólmanek, které za svoje záda nepustily ani jeden míček.
Do třetí třetiny stáhla trenérka Štírek hru na dvě lajny a hned v první minutě zafungovala kombinace, kdy Klárky Dudová nahrála na gól Evče Stehlíkové 2:1. O dvě minuty později se prosadila po krásné nahrávce Nikči Malátové střelou z první opět Evička Stehlíková 1:3. V 35. minutě se po nedorozumění před naší brankou prosadil opět Písek 2:3. Štírky, ale už víc soupeřkám do konce zápasu nedovolily a  naopak se v poslední minutě prosadila, po rychlém protiútoku a nahrávce Jany Dítětové, Nikča Malátová 4:2.

Komentář trenérky Elišky Tibitanclové:
„Dnes jsme konečně poprvé v sezoně začaly trefovat brankou soupeřek a hned vezeme 6 bodů. Máme výborné hráčky, ale dostáváme laciné góly a na každý gól se hodně nadřeme. Ale konečně to tam začalo padat, mám velkou radost, že na holkách je vidět, že střelbě věnujeme velkou část tréninků a ty co chodí tam dnes střílely jeden gól za druhým. Velkou pochvalu si zaslouží z útočníků Evička Stehlíková, která vstřelila 6 golů, za výbornou obranu Šárka Dubská a obě gólmanky Kristýna Petržalová a Anežka Dudáčková, které nás výborně podržely v důležitých okamžicích.“


Eliška Tibitanclová
trenérka žen