Ženy porazily United a vedou ligu

FBC Štíři České Budějovice – FBC UNITED České Budějovice B 7:5

Ve čtvrtek 29. 1. 2015 odehrály Štírky dohrávku 10. kola 2. ligy žen doma ve sportovní hale v ČB. United původní prosincový termín odložili kvůli nedostatku hráček, nyní tak proti Štírkám nastoupil soupeř v plné sestavě. A diváci, kteří se na večerní zápas přišli podívat, se rozhodně nenudili.

Štírky tradičně zaspaly začátek zápasu a hned v prvním střídání inkasovaly první branku. V šesté minutě ale svou chybu napravily a Jedličková po asistenci Janošťákové L. vyrovnala na 1:1. Vyrovnaný stav ale vydržel pouze minutu a tým United byl opět ve vedení. Štírky hrály trpělivě, ale trápila je koncovka a obrana hořela víc, než by měla. I tak ale naše ženy v páté minutě 2. třetiny vyrovnaly na 2:2 po kombinaci Janošťákové L. s Jedličkovou. United se ale před koncem třetiny opět podařilo odskočit o jednu branku a do třetí třetiny se šlo za stavu 2:3. Trenér musel o přestávce pouštět hrůzu, aby se některé hráčky probraly a začaly na hřišti dělat, co se po nich žádá. A pomohlo to. Hned po vhazování dokázaly Štírky opět vyrovnat a v páté minutě vstřelily dva rychlé góly. Rázem tak vedly 5:3 a posledních deset minut zápasu se svedl nelítostný boj o tři body. Trenér United pouštěl do hry pouze vybrané hráčky a ty se snažily skóre obrátit zase ve svůj prospěch. V deváté minutě snížily na rozdíl jedné branky, což je ještě víc nakoplo a ve 13. minutě třetí třetiny se jim po naší hrubé chybě v obraně podařilo dokonce vyrovnat na 5:5. Dvě a půl minuty do konce byl tedy stav opět vyrovnaný. Nadějí pro Štírky byla standardka na polovině soupeře, ze které ale bohužel „vytěžily“ vyloučení!!! A poslední dvě minuty tak hrály v oslabení. Nebyly by to ale Štírky, kdyby nebojovaly dál. Minutu před koncem se dostal míček ze závaru před brankou United k naší juniorce Trendové, která střelou po zemi dokázala dostat míček za záda gólmanky Petržalové. Stav 6:5 pro Štírky minutu před koncem donutil United ke hře bez gólmanky. Početní přesila soupeřek 6 na 4 ale Štírky nerozhodila a v poslední vteřině zápasu naopak ještě jeden gól do prázdné brány přidala Janošťáková L.. Štírky se tak díky své bojovnosti radovaly z výsledku 7:5 a vyhouply se tak na průběžné první místo své soutěže.

Sestava: Bartoníčková, Lacinová – Zadinová, Jedličková, Janošťáková L., Strumínská, Janošťáková P., Tichá, Moricová, Krulišová, Polívková – Pohlová, Trendová, Zahradníková, Linhartová, Bláhová.

(pj)

Napsat komentář