Starší žáci doma vybojovali 4 body

V neděli 1. 2. se v domácím prostředí haly na SKP představili starší žáci. Nejprve se utkali se Strakonicemi a poté s Milevskem. Po výhře a remíze prodloužili svou bodovou šňůru již na pět zápasů.

FBC Štíři České Budějovice – FBC Strakonice 22:3 (7:1, 6:2, 9:0)

Celý zápas se odehrál pod taktovkou Štírů. Již v první minutě se českobudějovičtí florbalisté dostali do vedení, které stále navyšovali. Soupeř dokázal ještě snížit na 2:1 a brankově lehce vzdoroval na začátku druhé periody. Od té doby byli na hřišti již jen Štíři, kteří přidávali další a další branky.

Komentář trenéra Lukáše Malého: “Odehráli jsme dobrý zápas a konečně jsme většinu našich šancí proměnili.”

FBC Štíři České Budějovice – Došwich Milevsko 5:5 (2:1, 2:1, 1:3)

Tentokrát čekal na Štíry fyzicky vyspělý soupeř, který spoléhal na obranu a rychlé brejky. I přes nevyužití několika velkých šancí se Štíři dostali do vedení již 4:1. Poté si ale na přelomu druhé a třetí třetiny vybrali slabší dvouminutovou chvilku, během které soupeř vyrovnal. Štíři ale opět odskočili do vedení, ze kterého se ale neradovali dlouho a bylo opět srovnáno. Ani velký tlak Štírů v závěru na vítězný gól nestačil a Štíři tak s Milevskem remizovali 5:5.

Komentář trenéra Lukáše Malého: “Kluci zápas odmakali. Škoda dvouminutového výpadku, během kterého soupeř smazal náš náskok. Musíme se soustředit po celý zápas.”

Napsat komentář