Ženy přivezly z Pelhřimova tři body a vedou ligu

V neděli 28.11.2021 v brzkých ranních hodinách vyrazily ženy směr Vysočina. Cesta vypadala přesně jak obrázky zimy od Josefa Lady.
K prvnímu zápasu nastoupily Štírky proti domácímu Pelhřimovu. V první minutě se trefila Kačka Bícová po asistenci kapitánky Vendy Podzimkové 1:0 a vypadalo to, že se prolomí smůla z ranních zápasů. Do páté minuty si Štírky vytvořily ještě několik šancí, ale trápila je koncovka. Od páté minuty se strhla gólová smršť soupeřek a Štírky na konci první třetiny pouze přihlížely skóre 1:4.
Do druhé části opět vstoupily lépe domácí hráčky 1:5. Od poloviny druhé třetiny se Štírky probudily ze zimního spánku a začaly hrát svoji kombinační hru a rozebírat soupeře. Postupně se trefily Píďa Skříšovská, Kačka Bícová a Vendy Podzimková. V posledních pěti minutách vytvořily Štírky trvalý tlak na branku domácích, který narušily pouze dva nájezdy na Štírskou branku – oba nekompromisně zlikvidovala Verča Šedivá. Bohužel i přes závěrečný tlak skončil zapas 4:5 vítězstvím domácího týmu.
Do druhého zápasu se Světlou vstoupily Štírky mnohem živěji, když v čase 1:14 vedli již 2:0 po trefách Ádi Robenhauptové a Pídi Skříšovské. V 7. minutě odpověděly po blokované střele soupeřky 2:1. Ale Štírky okamžitě za 33. vteřin odpověděly, když se znovu trefila do odkryté branky Píďa Skříšovská 3:1. Na konci třetiny ztratily Štírky koncentraci a vteřinu před koncem třetiny soupeřky vstřelily další branku 3:2.
Do druhé třetiny vstoupily opět lépe ženy ze Světlé a srovnaly stav na 3:3. Od 18. minuty roztočily budějovické ženy kolotoč na půlce soupeřek a během 10 minut nasázely do branky světlé pět ukázkových gólů. Postupně se trefily Mína Jozová, Áďa Robenhauptová, Kačka Bícová 2x a hattrick dokonala Píďa Skříšovská 8:3.
Třetí třetina začala pro Štírky hororově, když během třech minut soupeřky snížily na 8:6. Time out Štírek uklidnil emoce a hokejky. V 43. minutě vstřelila Píďa Skříšovská svůj 4. gól v utkání a upravila konečně skóre na 9:6 pro Štírky. Díky množství vstřelených gólu se Štírky usadily na prvním místě tabulky, bodově jsou na tom stejně s týmy Dačic, Pelhřimova a Světlé.

Komentář trenérky Eliška Tibitanclové:
„Přemýšlím co uděláme pro to, aby nás ty zápasy od 9,00 nestály tolik bodů. Vidím to asi na rozcvičku venku v mrazivém ránu. 🙂 Každopádně hrajeme pěkný kombinační florbal, ale občas se necháme strhnout od soupeřek k plácané a to nás pak stojí zbytečně mnoho sil. Stále nás také trápí koncovka. Dneska se hodně dařilo Pídě, která posbírala 6 bodů. Jako velké plus vnímám, že v Top 5 statistik soutěže máme hned tři hráčky Kačku Bícovou, Evču Stehlíkovou a Píďu Skříšovskou.“