Elévky v neděli ovládly turnaj v zasněžené Kaplici, mladší žákyně vybojovaly druhé místo v sobotu na domácí půdě

I když to byly dva různé turnaje, různých věkových kategorií, v podstatě je kromě menších obměn, odehrály ty samé holky, převážně elévky.

V sobotu se mladší žákyně postupně utkaly s týmy kluků z FA, Milevska, a nakonec je čekaly holky z Písku. V prvním zápase proti FA celkem hladce zvítězily 4:1, pak následovala těsná výhra nad Milevskem 2:1 a čekal je poslední zápas proti holkám z Písku, které přijely ve dvojnásobné sestavě, než jsme měly my, tak jsme věděly, že to bude těžké. Nicméně holky s nimi dokázaly držet krok, viděly jsme spoustu pěkných akcí a gólů na obou stranách, a i když to skončilo prohrou 4:5 byl to od holek skvělý týmový výkon.

Sestava : V. Malíková (G), A. Česáková, E. Štekleinová, V. Hajná, H. Malíková, N. Šustová

V neděli jsme s elévkami vyrazily na turnaj přípravek do Kaplice, kde sehrály po dvou zápasech s Krumlovem a Kaplicí. Jelikož přes noc napadlo poměrně dost sněhu, tak se nám cesta trochu prodloužila a my dorazily na poslední chvíli, tak rychle převléct, krátká rozcvička a šlo se hrát.

První soupeř byli kluci z Krumlova, kteří nás minulý týden porazili ve třech bez střídání a celkově jsme s nimi měly jednu remízu a dvě prohry. Tentokrát jich bylo 6, tak se dal očekávat těžký zápas. O to víc jsme je chtěly porazit. Holky vlétly na hřiště, běhaly, kombinovaly a ostřelovaly branku, jak o život a byla z toho první výhra 2:1! To bylo v našem týmu radosti. Druhý zápas s Kaplicí se nesl v podobném duchu a další výhra 2:1. Krátká pauza a zase Krumlov. Asi jsme si myslely, že už to máme v kapse a než jsme se rozkoukaly, dostaly jsme dva rychlé góly a musely jsme dotahovat. Naštěstí si to holky uvědomily včas a začaly hrát jako předtím, zodpovědně bránit a střílet ze všech možných i nemožných úhlů a byla z toho remíza 2:2. Poslední zápas opět s Kaplicí skončil opět výhrou 2:1 a my byly poprvé vítězkami turnaje . Oslavily jsme to pořádnou koulovačkou v Kaplici, hudební produkcí v autobuse a po příjezdu do ČB ještě postavily u Sportovní haly sněhuláka.

Sestava: E. Faschingbauerová (G), V. Hajná, N. Šustová, V. Vačkářová, V. Čapková, H. Malíková, V. Malíková

Hodnocení: „Za oba turnaje bych chtěla holky moc pochválit, byly to jejich nejlepší výkony od začátku sezóny, dokážou dát i gól z otočky, samy vymyslet kombinace, které vedou ke střele na bránu, nenahrávají naslepo a výborně se vrací do obrany. Od září opravdu velký posun a doufám, že po novém roce navážeme na poslední úspěch. “

Holky díky za sice náročný, ale super víkend s vámi, udělaly jste mně i rodičům, kteří vás podporují a fandí vám, velikou radost.

Petra Cuřínová