Ženy urvaly doma tři body

V neděli nastoupily ke třetímu turnaji sezóny naše ženy. Tentokrát hrály na domácí půdě v českobudějovické nafukovací hale SKP téměř v plné sestavě (chyběly pouze Hanousková, Janošťáková P. a Tibitanclová) a čekaly se od nich dvě výhry. Bodový zisk byl ale pouze poloviční.

FK Slovan Jindřichův Hradec – FBC Štíři České Budějovice 4:2

Do zápasu s Hradcem nastupovaly Štírky trochu nervózní, přece jen šlo o domácí utkání, na které se přišlo podívat několik jejich fanoušků. A počáteční nervozita na nich byla znát. Nepřesné přihrávky a zmatené pobíhání hráček po hřišti potrestaly soupeřky gólem odraženým od tyčky už v páté minutě utkání. Další gól první třetina nepřinesla. Trenér Radek Vobr se snažil hru zklidnit. Druhá třetina byla ale plná pouze nepřesných střel a soupeřky hrozily z rychlých brejků. I tak vyšla ale druhá třetina gólově naprázdno pro oba týmy. Štírky si byly vědomy, že rozdíl jednoho gólu ve florbale nic neznamená. A vrhly se tak do třetí třetiny s vervou. Každá hráčka ale po svém. Rázem tak byl na hřišti ještě větší zmatek a ten soupeřky nemilosrdně trestaly. V polovině třetí třetiny tak Štírky prohrávaly 0:4 a trenér začal jednat. Hráčky, které nedodržovaly pokyny a herní systém, byly posazeny na střídačku. Vzápětí se prosadila po asistenci Lídy Pohlové bojovnice Katka Zadinová a dvě minuty po ní se při přesilové hře prosadila opět po přihrávce Lídy Pohlové kanonýrka Barča Skalická. Více již ale Štírky nestihly. Konečné skóre 4:2 ve prospěch Jindřichova Hradce tak pro naše ženy znamenal nulový bodový zisk a holky tak měly do dalšího utkání o čem přemýšlet.

FBC Štíři České Budějovice – FBŠ Jihlava B  3:1

Do druhého zápasu nastoupily ženy ve vyhřáté hale SKP proti rezervě Jihlavy. Lada Janošťáková, hájící v letošní sezoně barvy Jihlavy A seděla za pořadatelským stolkem zmatená, komu fandit… Další prohru už ale nechtěly Štírky dopustit a na herním projevu to bylo znát. Hra byla mnohem uhlazenější, pohyb hráček rychlejší a dodržování systému se vyplatilo hned ve čtvrté minutě. Po přihrávce Verči Jedličkové poprvé rozvlnila síťku jihlavské branky naše nová kanonýrka Katka „Zaďka“ Zadinová. To bylo ale v první třetině vše. Ani druhá třetina další góly nepřinesla a hubený náskok jednoho gólu soupeřky zlikvidovaly hned na začátku třetí třetiny. Zápas tak začal od nuly. Štírky bojovaly, ale gól ne a ne padnout. Několikrát netrefila prázdnou bránu v dobré střelecké pozici Alex Lapková a smůlu měla i Denda Tichá. Do své obvyklé formy se ale konečně dostala Jedličková. Na polovině hřiště vybojovala balonek a neohroženě šla sama na brankářku Jihlavy. Střela neomylně prošla mezi tyče a tento náskok si už holky nenechaly vzít. Naopak se ještě jednou prosadila Jedličková po přesné nahrávce Zadinové a výhra 3:1 byla na světě.

Další turnaj odehrají Štírky 2. 11. 2013 v Kaplici a nebudou to lehké zápasy. V prvním zápase půjde o derby budějovických týmů – soupeřkami jim budou ženy z United, které jsou v tabulce poslední. Ve druhém zápase se pak pokusí Štírky obrat o body ženy ze Soběslavi, které loni soutěž vyhrály.

Sestava: Lacinová – Doškářová, Pohlová, Bláhová, Zahradníková – Strumínská, Tichá, Šillerová, Lapková, Jedličková, Zadinová, Skalická.

(pj)

Napsat komentář