Áčko doma opět zvítězilo, junioři poloviční

O víkendu se na domácí půdě představili muži i extraligoví junioři. Oba týmy v sobotu vyhráli shodně 6:5. V neděli poté junioři neuspěli.

Muži

FBC Štíři Č. Budějovice – ASK Orka Čelákovice 6:5 (1:0, 2:3, 3:2)

Štíři vstoupili do utkání dobře. Malý sice neproměnil trestné střílení, ale následnou přesilovku využil Froněk. Další šance Jihočeši již nevyužili. Navíc od druhé části hosté zlepšili hru a podařilo se jim vyrovnat. Z další přesilové hry se ale trefil Matějček a Štíři opět vedli. V 25. minutě hosté opět vyrovnali.  Stejný scénář se opakoval ještě jednou. Za domácí se trefil Hejplík a hostující Doutnáč srovnal na 3:3.

Rozhodnutí muselo padnout v posledním dějství. Poprvé se do vedení dostali hosté. To běžela 42. minuta. Během tří minut ale vsítil dva góly Malý – 5:4. Hostům se povedlo ještě v 52. minutě ze standardní situace vyrovnat, ale vzápětí vstřelil vítěznou branku Hejplík – 6:5. Čelákovice na konci utkání měli možnost dvou přesilových her, ale Štíři si vítězství již vzít nenechali.

Komentář trenéra Lukáše Malého: „Klasický zápas po pohárovém utkání se superligovým týmem. Mysleli jsme si, že to půjde samo, ale nakonec jsme si to museli vybojovat. Uhráli jsme 3 cenné body.

Junioři

FBC Štíři Č. Budějovice – Panthers Otrokovice 6:5 (1:2, 1:1, 4:2)

Úvod utkání vyšel lépe hostům, kteří po dvou třetinách vedli o jednu branku – 2:3. Štíři se ale nevzdali a v poslední části skóre otočili. Hattrick vstřelil Procházka.

FBC Štíři Č. Budějovice – Sokol Pardubice 3:7 (0:0, 3:1, 0:6)

Po bezbrankové první periodě vstřelili první branku hosté. Štíři skóre do přestávky otočili. Po trefách Vlčka, Šimka a Vyskočila se šlo do kabin za stavu 3:1. Poslední dějství Štírům ale vůbec nevyšlo. Nejdříve Pardubice snížila na 3:2 a v rozmezí 15 sekund v 48. minutě skóre otočily – 3:4. Zkušený soupeř si už výsledek pohlídal.