Modří mlži statečně bojovali v Krumlově

Krumlovský zámek se 14.10. invazi škorpiónů modrých ubránil, ale i přes dvě prohry jsme viděli zlepšující se výkony našeho týmu a v jeho hře jsme našli mnohá odrazová pozitiva.

Oba zápasy – jak proti Meťáku, tak proti domácímu Krumlovu – měly podobný průběh a skončily stejným výsledkem, tedy prohrou 1:6. S oběma soupeři jsme výsledkově drželi krok pouze první polovinu zápasu, poté se začala vždy projevovat herní převaha soupeře, pramenící z lepšího pohybu, kombinace a celkově větší zkušenosti s velkým florbalem. Stále nám chybí přesnější přihrávka, rychlejší reakce a rychlost v pohybu s míčkem i bez. Nicméně jsme neobdrželi, v těchto soutěžích ne nijak výjimečný, dvouciferný nášup a kluci oproti minulým zápasům ukázali, že se rychle učí. Skvělý výkon předvedli oba brankáři, obrana se již dokázala vyvarovat velkého počtu zbytečných chyb v rozehrávce a první lajna dokázala odehrát vyrovnaná střídání. Mimo brankářů si za svůj výkon vysloužil uznání trenérů Adam Paderta, který se našel v obraně a vytrvale naskakoval hned ve dvou formacích a také Dominik Řepa. Tento drobný štírek s velkým srdcem bojovníka vybojoval po dlouhých sprintech nespočet soubojů u mantinelu, po úderech soupeřů padal a znovu neúnavně vstával. Svým výkonem zvedal celé mužstvo včetně nás, trenérů.

V anketě o nejužitečnějšího hráče zvítězil Kuba Čermák, těsně před Adamem Padertou.

FBC Štíři ČB Modří–FBC Č.Krumlov 1:6  (1:2, 0:1, 0:3)
FBC Štíři ČB Modří–SK Meťák ČB 1:6  (0:1, 1:4, 0:1)

Sestava
Čermák, Kaňák–Bumba, Dudáček, Schack, Klečka, Burda–Trávníček, Šindelář, Řepa, Paderta, Prouza–Nedvěd, Tejko, Fáber, Zub