Áčko doma porazilo Čelákovice

Florbalisté Štírů z Českých Budějovic zvládli i své letošní třetí domácí utkání a stále tak drží na svém hřišti neporazitelnost. Tentokrát odjela domů s prázdnou Orka Čelákovice. Domácí Štíři se radovali z vítězství 3:2.

FBC Štíři České Budějovice – ASK TEMPISH Orka Čelákovice 3:2 (3:0, 0:0, 0:2)

Domácí vstoupil do utkání aktivně a hned od začátku si vytvářeli gólové příležitosti. V sedmé minutě byl ovšem vyloučen Štír Novotný a hosté dostali výhodu přesilové hry. Domácím se dařilo dobře bránit a dokonce si vytvořili i tlak, ze kterého se díky Staňkově dorážce Malého střely dostali do vedení. Navíc přesně po jedenácti minutách sehráli Štíři ukázkovou kombinaci, na jejímž konci byl úspěšný střelec Farka – 2:0. Ještě veseleji bylo na domácí střídačce a v hledišti o čtyři minuty později, kdy se z hranice malého brankoviště prosadil Kudláček. Do šaten se tak šlo za stavu 3:0 pro domácí.

Jihočeši ve druhém dějství trochu polevili v aktivitě, díky čemuž si začali vytvářet šance i hosté. Domácí celek měl ale v brance jistého Koše, který svými zákroky svůj tým podržel. Ve třetí periodě opět Štíři zvýšili tempo hry, ale tentokrát to byli hosté, kteří stříleli branky. Nejprve se z brejku prosadil Mikšovský a osm minut před koncem utkání ten samý hráč snižoval na rozdíl jedné branky. Štíři si ale i přes power-play soupeře vítězství zkušeně pohlídali a mohli se radovat ze zisku tří bodů.

Další utkání čeká Jihočechy již v sobotu 24. 10. na hřišti Karlových Varů, lídra soutěže. Ve středu 28. 10. poté Štíři cestují do Turnova a doma se opět představí v sobotu 31. 10. proti Chomutovu.

„Jsem rád za vítězství, ale výkon zdaleka nebyl ideální. Za stavu 3:0 jsme ve druhé třetině přestali hrát a nechali se soupeřem zatlačit do hluboké defenzivy. Naštěstí nás podržel brankář Koš. Ve třetí třetině jsme začali hrát opět aktivněji, ale zase nám chyběla jistota v zakončení, a tak z toho bylo opět zbytečné drama. V každém případě se ukazuje, že Národní liga bude opět velmi vyrovnaná a žádný zápas nebude snadný,“ okomentoval zápas trenér Jiří Kratochvíl.

Branky a nahrávky: 8. Staněk (Malý), 12. Farka (Hejplík), 15. Kudláček (Měřička) – 46. Mikšovský (Strnad), 52. Mikšovský (Strnad). Střely: 22:29. Vyloučení: 4:2. Bez využitíV oslabení:1:0 Rozhodčí: Baloun, Novosad. Diváci: 103.

Napsat komentář