Starší žáci odehráli derby

V letošní sezoně mají starší žáci Štírů do soutěže ČFbU přihlášeny dva týmy – „Modří“ a „Bílí“. Tým Modrých je složen z hráčů, kteří hrají florbal již několik let. Naopak celek Bílých je složen převážně z hráčů, kteří začali hrát florbal minulou sezonu či jsou úplní nováčci.

FBC Štíři Č. Budějovice Modří – FBC Štíři Č. Budějovice Bílí 15:4 (8:1, 4:2, 3:1)

V tomto utkání se projevila zkušenost modrého týmu. Díky pěkným kombinacím, někdy i šťastným dorážkám si vytvořili Modří v první třetině pohodlný náskok. Od druhého dějství se osmělili i Bílí, kteří hrozili převážně z rychlých brejků, které se jim dařilo proměňovat. V poslední části už dokázali Bílí odehrát se zkušenějším týmem vyrovnanou partii.

Komentář trenéra Lukáše Malého: „Modří podali dobrý výkon s několika pěknými kombinacemi. Bohužel tým Bílých vítězství svému soupeři především díky laxnímu bránění v první třetině hodně ulehčil. I přesto Bílí ukázali, že potenciál pro velké zlepšení mají.“

FBC Štíři Č. Budějovice Modří – FBC Český Krumlov 10:2 (2:1, 3:1, 5:0)

Štíři si od začátku zápasu vytvářeli šance, které ale nedokázali proměňovat. Z tlaku se nakonec dočkali alespoň přesilové hry, ze které hlavně díky nezkušenosti s přesilovkou (většina hráčů hrála minulou sezonu v mladších žácích 3+1) naopak inkasovali. V rozmezí osmé a deváté minuty se Štírům povedlo zvrátit utkání na svou stranu – 2:1. Vyrovnaný duel hráči z jihočeské metropole strhli na svou stranu definitivně ve druhém dějství, když se dostali do vedení 5:2 (diváci by možná napočítali více tyček než branek z holí budějovických střelců). Ve třetí periodě již Štíři podtrhli svůj dobrý výkon i góly a celkově zvítězili 10:2.

Trenér Lukáš Malý zápas okomentoval: „Opět jsme podali dobrý výkon. Stále je třeba pracovat na mnoha nedostatcích, jako je proměňování šancí, vracení se do obrany či rozehrávce.“

FBC Štíři Č. Budějovice Bílí – TJ Centropen Dačice 1:18 (0:7, 0:4, 1:7)

Opět laxní výkon hráčů směrem do obrany v první třetině v podstatě rozhodl utkání. Štíři nechávali střelcům soupeře příliš mnoho času na zakončení a ti toho plnohodnotně využívali. Ve druhé části Štíři opět začali lépe plnit pokyny trenérů a dostávali se i do šancí. Gólu se však dočkali až ve třetí periodě.

„Hráči musí přidat na důrazu při bránění, více chtít hrát s míčkem a zlepšit docházku na tréninky. Pak se dostaví i výsledky,“ ohodnotil utkání Lukáš Malý.

Napsat komentář