Mladší žáci vstoupili do sezóny druhým místem

V neděli 18. října začali svou ligovou sezónu turnajem v Hrdějovicích také mladší žáci. Po té veleúspěšné loňské došlo k obměně poloviny týmu a tak jsme byli všichni napnutí, jak náš nový tým ve srovnání s konkurencí obstojí. A obstál velmi dobře. V silné konkurenci týmů FBC Slovan J.Hradec Red, Blue a  FBC Sokol Písek, jsme po dvou výhrách a jedné prohře obsadili druhé místo.

Turnaj jsme otevírali zápasem proti Písku a vstup do sezóny to byl v pravdě nezvyklý. Při pozápasovém rozboru oba trenéři marně přemýšleli, co svým svěřencům vytknout. Kluci zodpovědně bránili, kombinovali, dobře se pohybovali a neúnavně zasypávali branku soupeře (…a jako obvykle také prostor nad ní…) přívalem střel. Sedm z nich v síti Písku skončilo, a protože nás vzadu svým skvělým výkonem rozmazloval náš gólman, radovali jsme se z prvního vítězství, a to 7:2.

V druhém utkání nás čekali jindřichohradečtí Reds. Jak bylo patrné z dvaceti gólového nášupu, kterým v předcházejícím zápase znechutili florbal svým klubovým parťákům z Blues, hradecký trenér navlékl do červených dresů All Star Team.  My jsme se ale drželi původního plánu střídání formací a některé zkušené hráče jsme nechali odpočívat. Hradečtí nás od začátku převyšovali pohybem a individuálními dovednostmi několika hráčů. Brzy bylo zřejmé, že s tímto soupeřem nemůžeme hrát otevřenou partii. Nebylo to však dostatečně brzy nato, aby do naší stanice náklad banánů nedorazil a v poločase jich bylo dost na šimpanzí hostinu – 1:9. Ovšem s tím, jak naši borci začali respektovat pokyny z přestávkové masáže, přidali na bojovnosti, důsledněji a hlavně osobně bránili, se hra začala postupně vyrovnávat. Druhou půli jsme prohráli pouze 2:4. Celková prohra 3:13 je sice slušný nářez, ale věřím, že má pro mladý tým, větší význam než vítězství. Kluci si totiž uvědomili, že pokud do toho „dají srdíčko a s trochou toho štěstíčka“ dá se hrát s každým.

Naším posledním soupeřem byli hradečtí Blues. Kluci se z předchozí porážky rychle oklepali a rozhodli se, že to utrpení, které svému brankáři působili v minulém zápase, vykompenzují nulou. To se výsledkem 5:0 podařilo. V zápase jsme dominovali ve všech činnostech a jediné, co nás trochu mrzelo, bylo obrovské kvantum šancí, které jsme na pět fíků potřebovali.

Jako tradičně proběhla mezi štíromlži anketa o nejužitečnějšího hráče. Zde se názor týmu i trenérů shodoval. (ne tedy úplně jednoznačně, protože se jako obvykle objevil alespoň jeden lísteček s nápisem „já“ :-). Brankář Martin Hanousek v brance skutečně čaroval.

Sestava: Hanousek – Větrovec, Dědič, Severin – Drobiš, Kříž, Smrž – Matys, Šimek, Jurčík – Novotný, Šmíd, Masopust – Ryba, Koupal, Dvořák – Šindelář, Fyrbach, Calta

Napsat komentář