Áčko doma porazilo Kobylisy 7:4

Mužský A-tým Štírů v neděli napravil zaváhání v minulém kole a porazil doma nováčka soutěže z Kobylis 7:4. Z osmi zápasů mají tak Jihočeši šest výher a 18 bodů a v tabulce jim patří druhá příčka. Ligu vede o skóre Jaroměř.

FBC Štíři Č. Budějovice – Fortel TJ Kobylisy 7:4 (1:0, 2:2, 4:2)

Jihočeši se dostali do vedení již ve druhé minutě po dorážce Svinteka. Na další branku se ale čekalo až do 33. minuty, kdy soupeř šťastným odrazem vyrovnal a o čtyři minuty později se dostal do vedení. Štíři vzápětí vyrovnal díky teči Šimka a do přestávky vrátil domácím vedení z přesilovky Hejplík – 3:2.

Rozhodnout musela poslední část. V ní nejprve domácí odskočili do vedení 4:2 po střele Procházky, ale vzápětí se prosadil hostující Semerád. Následně ale sehráli dobře standardní situaci Štíři a vedli opět o dvě branky. V 57. minutě vykřesal naději pro hosty Panenka a minutu před koncem šli hosté do power-play. Do prázdné branky Kobylis se však vzápětí trefil Hejplík a závěrečnou podobu výsledku dal v přesilové hře šest sekund před koncem Malý – 7:4.

Komentář trenéra Lukáše Malého: „Vybojované vítězství, klasicky jsme zase museli definitivně utkání rozhodnout v posledních minutách zápasu. Díky za utkání.“