Juniorky na pražské celky umí!

Druhé a zároveň poslední představení v domácím prostředí čekalo na juniorky. První zápas se holky střetly s týmem ACEMA Sparta Praha. Štírky byly hned v úvodu zmraženy brankou z trestného střílení. V dalším průběhu první třetiny byla ale Sparta zatlačena hluboko do svého obranného bloku a přišlo vyrovnání na 1:1. Druhá třetina byla čistě ve Štírské režii, což vyústilo ve vedení 4:1. Toto vedení bylo dostatečné a Štírky dovedly zápas do vítězného konce 6:3.

Další duel = další soupeř z hlavního města – Panthers Praha. Pražské slečny přijely k prvnímu zápasu a v úvodu bylo znát, že neměly handicap v podobě úbytku fyzických sil. Po první části svítilo na světelné tabuli skóre 2:2. Rozhodla opět druhá třetina, kterou naše juniorky vyhrály stejně jako v předchozím klání 3:0. Pro zbytek utkání Štírkám již vyschl pomyslný střelný prach a další zásahy nepřidaly. Na vítězství to ale stačilo, jelikož Panterky i napodruhé odjely ze Sportovní haly v Budějovicích poražené, tentokrát 5:3.

Suma sumárum = dvě výhry, 6 bodů, průběžné 1. místo!

Komentář trenéra Jakuba Junga: “Především první utkání sneslo měřítko. Zde jsme soupeře přehráli a k vidění byly i hezké florbalové momenty. V utkání s Panthers Praha nám již docházela šťáva, nicméně to holky perfektně odbojovaly. Pochvala hráčkám i skvělým divákům!