Strži zelení se protrápili k dvěma výhrám

Třetí turnaj mají za sebou starší žáci. Tentokrát se kluci představili ve Strakonicích, nicméně zde nebyli zdaleka tak suverénní. První zápas proti domácímu celku FbC Strakonice začal netradičně již v osm ráno. Od úvodního hvizdu Štíři diktovali tempo hry a soupeře jasně přehrávali. Výsledkem první třetiny bylo vedení 2:0 a jen díky výbornému výkonu brankáře Strakonic byl rozdíl jen dvoubrankový. Od druhé třetiny šla úroveň hry mírně dolů, soupeř se zlepšil a zaslouženě se dočkal snížení. I přesto ale kluci po dvou třetinách vedli 4:1. V poslední periodě Strakonice ještě přitlačili, snížili na 3:4 a v utkání jasně dominovali. Budějovický strážce svatyně Hanousek již ale neinkasoval a utkání definitivně rozhodl obránce Uhlíř. Štíři tak zvítězili 5:3.

V druhém utkání byl Štírům soupeř 1. FbK Tábor. Bohužel v tomto zápase kluci předvedli mdlý výkon. Jen díky nastříleným brankám v druhé třetině nakonec kluci zvítězili 8:7. Výsledkem turnaje je sice 6 bodů do tabulky, ale důležitý je především přínos pro tréninkový proces, kde budeme muset přidat.

Komentář trenéra Jakuba Junga: “Při vší úctě ke klukům, ale obě utkání se nesla v podprůměrném nasazení. Naše hra vyjma jedné třetiny postrádala kvalitu, kterou ale kluci za normálních okolností disponují. Na druhou stranu je těžké vyhrát, když se nedaří, my jsme to přesto dokázali. Soupeřům chceme vzkázat, že příště budeme silnější.”