Áčko přišlo o vítěznou sérii, junioři tříbodoví

O uplynulém víkendu nastoupili hráči A-týmu Štírů k domácímu utkání proti Wizzards Praha. Junioři cestovali do Havířova a Brna.

FBC Štíři Č. Budějovice – Wizzards Praha 6:8 (1:3, 2:3, 3:2)

Štírům nevyšel vstup do utkání, když v první periodě inkasovali při vlastní přesilovce, trestného střílení a oslabení. Tři sekundy před sirénou ale snížil Froněk. Na začátku prostřední části soupeř díky dvěma slepeným gólům odskočil na 1:5. Jihočeši ale zásluhou Malého a Svinteka snížili. Do přestávky se po individuální akci prosadil ještě hostující Šrámek – 3:6. V poslední třetině Štíři tlačili, jako první se však prosadili opět hosté. Odpověď domácích přišla rychle. Valdauf snížil na 4:7. Ovšem další slovo měli opět hosté. Branky Malého a Hanáka již na zvrat nestačily a Štíři po pěti výhrách poznali hořkost porážky.

Junioři

Torpedo Havířov – FBC Štíři Č. Budějovice 12:7 (1:0, 4:6, 7:1)

Po daleké cestě museli Štíři otáčet ve druhé periodě stav 1:4, což se jim povedlo a do kabin se šlo za stavu 5:6. Ve třetí části byl ale produktivnější soupeř a i přesto, že Jihočeši ještě vedli 6:7, odešli nakonec poraženi. Avšak po dobrém výkonu.

FBŠ Hattrick Brno – FBC Štíři Č. Budějovice 4:12 (1:4, 3:4, 0:4)

Utkání s Brně bylo od začátku v režii hráčů Štírů, kteří postupně zvyšovali svůj náskok a zaslouženě si odvezli tři body. Za 14 dní budou chtít Štíři na bodový zisk navázat v duelech s Olomoucí a Znojmem, které se odehrají s Sezimově Ústí.