Áčko doma porazilo silný Králův Dvůr

Florbalisté Štírů z Českých Budějovic se v rámci patnáctého kola Národní ligy – divize Západ představili v sobotu 9. ledna poprvé v novém roce v soutěžním utkání. Na domácí palubovce jako pátý tým ligy přivítali Králův Dvůr, kterému patřila před utkáním třetí příčka v tabulce a který Jihočechy vyřadil v semifinále loňského play-off poměrem 3:1 na zápasy.

FBC Štíři České Budějovice – T. B. C. Králův Dvůr 9:7 (3:0, 2:2, 4:5)

Jihočeši do utkání vstoupili velmi dobře a před 155 diváky si vytvářeli šanci za šancí. V brance Králova Dvora ale kraloval fantastický Fibinger. Na branku se tak čekalo až do 18. minuty, kdy se po souhře s Hrdým prosadil Malý a Štíři šli do vedení. To ještě 46 sekund před první sirénou zvýšil přesnou střelou Formánek a o dalších osm vteřin později se trefil znovu Malý. Po vydařeném závěru první dějství tak šli domácí do šaten s tříbrankovým vedením.

I ve druhé části byli Štíři aktivnější. Ve třetí minutě byl navíc faulován Hrdý a Jihočeši dostali výhodu přesilové hry. V ní si vytvořili několik dobrých střeleckých příležitostí a nakonec se po střele Farky radovali z vedení 4:0. O minutu později bylo ještě veseleji. Měřička předložil pěknou přihrávku před prázdnou branku Hejplíkovi a ten se nemýlil – 5:0. Až ve 32. minutě se Králův Dvůr dostal do hry. Domácí Slepička fauloval a hosté tak mohli hrát přesilovou hru. Domácí jí však ubránili, ale o tři minuty později zamířil na trestnou lavici Měřička a hosté již početní převahu zužitkovat dokázali. Ve 38. minutě hosté ještě snížili na rozdíl tří branek a domácí si vzali time-out. Do konce druhé periody se ale již nic podstatného nestalo a Štíři tak vedli 5:2.

Do posledního dějství vstoupili lépe Středočeši, kteří již po patnácti vteřinách přinutili domácí obranu chybovat – 5:3. Podobnou chybu ale ve 44. minutě vyrobili i hosté a pro Hrdého již nebyl problém skórovat. Jenomže po vyloučení Froňka využili hráči Králova Dvora další přesilovou hru – 6:4. Domácí Froněk své vyloučení do minuty odčinil, když zvýšil na 7:4. Do 48. minuty se tav utkání posunul na 8:5, když domácí Malý zkompletoval hattrick a hosté využili zaváhání domácí obrany. Tento stav vydržel až do 54. minuty, kdy byl opět vyloučen Froněk a hosté početní výhodu znovu využili. Navíc vzápětí vstřelili další branku a bylo to jen 8:7. Poslední slovo měli ale domácí. Vysokou přihrávku Kudláčka umístil za záda Fibingera Hrdý – 9:7 a domácí se následně ubránili i power-play hostů, čímž do nového roku vstoupili vítězně.

Komentář trenéra domácích Jiřího Kratochvíla: „V první třetině jsme podali nejlepší výkon v sezoně, pak ale naše koncentrace i hra postupně upadaly. Kvalitní soupeř toho využil a udělal ze zápasu drama. Děkuju fantastickým fanouškům za bouřlivou kulisu, která nám pomohla k vítězství.“

Branky: 18. Lukáš Malý, 20. Pavel Formánek, 20. Lukáš Malý, 25. David Farka, 26. Václav Hejplík, 44. Jindřich Hrdý, 46. Lukáš Froněk, 49. Lukáš Malý, 57. Jindřich Hrdý – 36. Karel Horký, 38. Radek Križko, 41. Karel Horký, 45. Nathan Kračunov, 47. Martin Halberštát, 54. Patrik Svoboda, 55. Michal Kubert; rozhodčí: Milan Baloun – Roman Šuvada; vyloučení: 4:1; využití: 1:3; diváků: 155.

Napsat komentář