Áčko je čtvrté v Národní lize

Florbalisté Štírů z Českých Budějovic zajížděli na třetí semifinálové utkání Národní ligy divize Západ na půdu Karlových Varů, vítěze základní části soutěže, za stavu série 0:2 na zápasy. Jelikož série je hraná na tři vítězné duely, museli Jihočeši vyhrát, aby si vybojovali čtvrté utkání a zachovali si tak naději na finále.

FB Hurrican Karlovy Vary – FBC Štíři České Budějovice 9:6 (3:3, 3:0, 3:3)

Štírům se před utkáním rozpadla první lajna. Do Varů z důvodu nemoci neodcestoval obránce Slepička ani nejproduktivnější hráč Jihočechů Malý. I přesto měli lepší vstup do utkání právě hráči Budějovic. Již na začátku druhé minuty vystihl rozehrávku domácích Hejplík a samostatný únik zakončil střelou do horního rohu Novotného svatyně – 0:1. Jenže už za minuty vyrovnával karlovarský Smolka na 1:1. V první periodě pokračoval vyrovnaný florbal. V deváté minutě se ale ujali vedení domácí, hosté však brzy odpověděli zásluhou Měřičky. V čase 15:07 si Štíři vybrali smolný moment, série špatných odrazů míčku od hostujících hráčů skončila až za Košem. Vlastní branka byly připsána Staňkovi. Do přestávky ale stihl vyrovnat Hejplík na 3:3.

Úvod prostřední části se Jihočechům nepovedl, byli dvakrát vyloučení a navíc při prvním oslabení inkasovali gól na 4:3. Štíři se snažili vyrovnat, ale nedokázali si vytvořit souvislý tlak. Naopak do konce druhé periody dvakrát inkasovali – 6:3 pro domácí.

Do třetí dvacetiminutovky vstoupili lépe Západočeši, kteří se ve 43. minutě prosadili zásluhou Rybky. Hosté ale nesložili zbraně a Valdauf do minuty snížil. Následně Štíři nevyužili přesilovou hru a museli se dál hnát do útoku. Mezery v hostující obraně pak využil domácí Smolka a vstřelil branku na 8:4. Hosté dál bojovali, ve hře 4 na 4 odvolali brankáře a Hejplík dokončil hattrick. Na začátku poslední minuty ještě naději vybojoval Hrdý – 8:6. Ale domácí Svatek následně střelou do prázdné branky rozhodl o definitivním postupu Karlových Varů do finále Národní ligy. Štíři tak v soutěži obsadili stejně jako loni čtvrté místo.

„Myslím, že v zápase jsme měli více ze hry, domácí jsme často zamkli na jejich polovině, ale nedařilo se nám zakončení. V tom nás Vary jednoznačně předčily a díky tomu vyhrály. Celou sérii ale vyhrály zaslouženě. Byly lepším týmem. Cením si toho, že jsme podruhé v řadě postoupili do semifinále,“ uzavřel sezonu trenér Jiří Kratochvíl.

Branky a nahrávky: 3. Smolka (Macek), 9. Gasparik (Jaroš), 16. vl. Staněk, 25. Gasparik (Černý), 34. Novák (Mosler), 38. Jaroš (Hanč), 43. Černý (Rybka), 52. Horký (Smolka), 60. Svatek – 2. Hejplík, 12. Měřička (Hejplík), 19. Hejplík (Měřička), 44. Valdauf (Hejplík), 57. Hejplík (Havelka), 60. Hrdý (Havelka). Střely: 53:48. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. Diváci: 260. Rozhodčí: Čížek, Laštovička.

Napsat komentář