Dorostenci zakončili sezonu výhrou

Dorostence Štírů čekal v sobotu 19. března doma ve sportovní hale poslední dvojzápas sezony v 1. lize dorostenců. Štíři vybojovali tři body a obsadili konečné 7. místo.

FBC Štíři České Budějovice – PSKC Okříšky 5:8 (2:0,2:5,1:3)

V první třetině byli Štíři aktivnější a po zásluze vedli. Vácha sice neproměnil trestné střílení, ale následnou přesilovku Štíři využili zásluhou Podlahy a do přestávky ještě navýšil vedení Vlček.

O výsledku utkání rozhodla především nepovedená druhá třetina, ve které Štíři nakupili příliš mnoho chyb při bránění. Za Štíry se v této části trefili Vlček a Drobiš.

Na začátku třetí třetiny navýšily Okříšky své vedení na dvougólový rozdíl a další góly v závěru utkání už jen byly důsledkem riskantní hry Štírů ve snaze pokusit se vyrovnat. Za Štíry se v této části trefil Drobiš.

FBC Štíři České Budějovice – FBC Sokol Předměřice 2:1 (0:0,0:0,2:1)

Dvě třetiny vydržel na ukazateli skóre bezbrankový stav. Ve třetí třetině se dvakrát trefil Drobiš. Nejprve proměnil trestné střílení a poté využil přesilovku.  Velkou zásluhu na vítězství Štírů má brankář Novák, který přišel o čisté konto až devět vteřin před koncem.

Sestava: Šedivý, Novák – Podlaha, Vlček, Dvořák, Würstl, Hrouzek, Vácha, Šulista, Pražák, Černý, Tinavský, Drobiš, Körner, Vališ, Veselý, Motz.

Napsat komentář