Áčko končí v play-off v semifinále

Florbalisté Štírů z Českých Budějovic museli o uplynulém víkendu v domácím prostředí dvakrát zvítězit, aby si prodloužili sezonu a mohli živit finálové ambice. V semifinále Národní ligy divize Západ totiž s Královým Dvorem prohrávali v sérii hrané na tři vítězné zápasy 0:2. V pátečním utkání se jim hrozbu vyřazení ještě po famózním obratu ve třetí třetině povedlo odvrátit. V sobotu na svého soupeře již nestačili a sezona nejlepšímu jihočeskému týmu skončila.

FBC Štíři České Budějovice – T.B.C. Králův Dvůr 7:4 (0:2, 1:2, 6:0)

Jihočeští florbalisté nevstoupili do třetího utkání série dobře. První třetinu ztratili poměrem 0:2 a brzy inkasovali i ve druhém dějství. V polovině zápasu sice zachytil rozehrávku hostí Malý a snížil na 1:3, soupeř ale brzy odpověděl a po druhé periodě byl stav 1:4. Do té doby se zdálo, že všech 185 diváků ve sportovní českobudějovické hale sleduje snadný postup hostů. Štíři se ale vzepřeli a ve třetím dějství na hosty doslova vletěli. Velký tlak zužitkoval až na začátku 50. minuty Hrdý. Po něm snížil Kudláček a vyrovnání zařídil Měřička. Další velké chvíle domácích přišli až necelé tři minuty před koncem. Nejprve Havelka strhl vedení na stranu domácích a dvanáct sekund po něm vsítil gól i Stejskal. Konečnou podobu skóre dal střelou do prázdné branky Froněk – 7:4. Vítězství Jihočechů znamenalo snížení v sérii na 1:3.

Branky: 31. Lukáš Malý, 50. Jindřich Hrdý, 53. Michael Kudláček, 54. Michal Měřička, 58. Ondřej Havelka, 59. Vlastimil Stejskal, 60. Lukáš Froněk – 10. Filip Šebor, 17. Tomáš Pokorný, 29. Martin Štěpnička, 35. Martin Štěpnička; rozhodčí: Ondřej Sochůrek – Roman Šuvada; vyloučení: 2:1; využití: 0:0; diváků: 185.

Komentář trenéra Jiřího Kratochvíla: „Výborných 20 minut nám stačilo k vítězství. Zítra musíme navázat na výkon z poslední třetiny a vybojovat si 5. zápas.“

FBC Štíři České Budějovice – T.B.C. Králův Dvůr 3:6 (2:1, 1:1, 0:4)

Druhé utkání série na českobudějovické palubovce začalo ve stylu, ve kterém končilo to první. Štíři vstoupili do utkání aktivně, vytvářeli si velký tlak, jen se jim nedařilo proměňovat šance. Až v osmé minutě se trefil Hanzlík a na 2:0 zvýšil Froněk. Poté ale Jihočeši zbytečně polevili a soupeř se lacinou brankou vrátil do zápasu – 2:1. Tempo ve druhé části začali diktovat hráči Králova Dvora, kteří se dočkali zaslouženého vyrovnání. Vedení Štírům vrátil až junior Vilímek – 3:2.

Začátek třetí třetiny byl pro českobudějovické hráče jako ze zlého snu. Za prvních šest minut čtyřikrát inkasovali – 3:6. Navíc byli několikrát sporně vyloučeni a i přes velkou snahu, power-play v závěru, několik slibných střel si jim už branku vstřelit nepovedlo a play-off museli před branami finále opustit.

Branky: 14. Michal Hanzlík, 15. Lukáš Froněk, 36. Štěpán Vilímek – 19. Tomáš Pokorný, 24. Karel Horký, 42. Radek Križko, 45. Pavel Hušák, 46. Marek Vágner, 47. Jaroslav Pokorný; rozhodčí: Zbyněk Pěnička – Michal Šafář; vyloučení: 3:4; využití: 0:0; diváků: 104.

Trenér Jiří Kratochvíl k utkání poznamenal: „Soupeř vyhrál celou sérii zaslouženě. Gratulujeme.“

Napsat komentář