Ženy přivezly z Jindřichova Hradce 6 bodů

V sobotu 14. 3. 2015 odehrály ženy v Jindřichově Hradci další ligový turnaj. Soupeřkami jim pro tentokrát byly městské rivalky Rebels a domácí Jindřichův Hradec. Na oba soupeře si Štírky věřily a bez sebemenšího zaváhání vybojovaly v těchto zápasech 6 bodů.

FBC Štíři České Budějovice – FBC Rebels České Budějovice      9:0

Zápas proti poslednímu týmu tabulky měl znamenat povinné vítězství.  Cílem bylo dát co nejdříve několik branek, se soupeřkami se zbytečně neunavovat v osobních soubojích a hrát v klidu bez zbytečných zmatků. Soupeřky z Rebels neoplývají ani taktikou ani uměním hry s balonkem, a tak měly Štírky v tomto zápase hodně prostoru ke kombinacím. Soupeřky téměř nepřekročily půlku hřiště a snažily se co nejvíc bránit. To se jim ze začátku zápasu celkem dařilo, ale síly postupně docházely a Štírky se dostávaly do tempa. Stav 9:0 po třetinách 4:0 (Janošťáková L., 2x Strumínská, Janošťáková P.), 3:0 (Jedličková, Janošťáková P., Janošťáková L.), 2:0 (Zahradníková, Janošťáková L.) je celkem uspokojivý, dále je ale třeba pilovat střelbu a hlavně trefovat „zařízení“, protože co všechno letělo mimo bránu, bylo k neuvěření.

FBC Štíři České Budějovice – FK Slovan Jindřichův Hradec         6:1

Tým z Jindřichova Hradcem měl být nepříjemnější soupeř než Rebels a potvrdilo se to hned na začátku utkání. Soupeř doslova zabetonoval předbrankový prostor a budějovickým hráčkám dělalo velké problémy procpat balonek za brankovou čáru soupeřek. Většina střel byla zblokována a i přesto, že Štírky okupovaly polovinu soupeře převážnou část hrací doby, jen stěží se prosazovaly. Až v osmé minutě se poprvé prosadila Janošťáková L. Soupeř sice ve dvanácté minutě vyrovnal, díky střele Strumínské šly ale Štírky do druhé třetiny za stavu 2:1. Víc gólů brankářka Bartoníčková za svá záda nepustila, a tak už padaly branky už jen do sítě gólmanky Jindřichova Hradce. Postupně se prosadily Pohlová, Jedličková, Janošťáková L. a Zahradníková. Stav 6:1 pro Štírky znamenal další 3 cenné body do tabulky soutěže a druhé místo, které by mělo být letos i místem postupovým do vyšší soutěže, už Štírkám nemůže nikdo vzít.

Poslední turnaj sezóny a snad i poslední ve 2. lize žen čeká Štírky 11. dubna v Týně nad Vltavou. O další body budou bojovat s týmy United B a Jihlava B. I tam si Štírky věří na vítězství a postup do 1. ligy žen tak chtějí korunovat posledními 2 výhrami.

Sestava: Bartoníčková – Linhartová, Zahradníková, Pohlová, Trendová – Janošťáková L., Jedličková, Krulišová, Janošťáková P., Strumínská, Tichá, Polívková, Moricová.

(pj)

Napsat komentář