Áčko na domácí palubovce padlo s Ústím

V rámci šestého kola zavítali na českobudějovickou palubovku hráči z Ústí nad Labem. V utkání se Štíři trápili v zakončení, naopak soupeř skvěle využíval svoje brejky a zaslouženě vyhrál 9:4.

Od prvních minut zápasu hráli s děrovaným míčkem více domácí hráči. K vidění bylo několik dobrých příležitostí, bohužel pro domácí fanoušky žádná neskončila v brance. V 7. minutě se síťka rozvlnila na druhé straně hřiště a hosté šli do vedení. Na konci první třetiny dostali Štíři početní výhodu, ve které však pokračovalo českobudějovické trápení a branka nepadla.
Ve druhé třetině se hra vyrovnala, ale pouze opticky. Ve 28. minutě odskočili hosté ve vlastním oslabení do dvoubrankového vedení a krátce na to přidali i třetí gól. V dalších minutách druhé třetiny pořád ten samý obrázek hry- Štíři útočí, ale góly dává Ústí. Domácí se dočkali první branky až 16 vteřin před koncem druhé třetiny, kdy se prosadil Měřička, který snížil na 1:6.
Do třetí třetiny vstoupili lépe hosté, kteří ve 42. minutě přidávají sedmý gól.  Po necelé minutě hry koriguje skóre Radek Hanák. V polovině poslední části přidávají hosté další dvě branky.  Štíři neskládají zbraně a snižují zásluhou Měřičky a Tomáše Hanáka na 4:9, více góly však nepřidají a hosté se mohou radovat ze zisku tří bodů.

Komentář trenéra Lukáše Malého: „V utkání jsme rozhodně horší nebyli, soupeř byl ovšem mnohem efektivnější v zakončení. O osudu utkání rozhodly naše přesilovky, ve kterých jsme celkem třikrát inkasovali. Budeme dál makat a budeme lepší.“