Elévové zahájili turnajovou sezónu

V sobotu 5.10.2019 se dočkali svého turnaje i hráči kategorie elévů. I v této sezóně budou o vavříny vítězství bojovat tři týmy, kterou ponesou již tradiční označení „Zelení, Modří a Žlutí“.
Zelený a modrý tým nastoupil na domácí palubovce v Hrdějovicích. Žlutý tým vyjel do Jindřichova Hradce.

Turnaj v Hrdějovicích přinesl plno zajímavých zápasů. Bohužel se naše mladé pušky nevyvarovaly klasického startu do turnaje, kdy první zápas hráči prospí, nemají pohyb ani nasazení. Po trenérském nabuzení od Romany Novákové a Radka Metelky si hráči uvědomili, že se žádný soupeř sám neporazí a ve zbytku turnaje již to byl výkon hodný hrdého Štíra.
Do Hrdějovic dorazil poměřit své síly tým Malont, Č. Krumlova a dva týmy SK Meťák. Výsledkově se více dařilo zkušenějšímu zelenému týmu, který prohrál jen úvodní zápas. Modrý tým složený zejména z nováčků a hráčů pro které to byl první turnaj v této kategorii, dokázal dvě utkání neprohrát a dvakrát odešel poražen. Hráči určitě sami ví, co je třeba do příštího turnaje zlepšit, ale určitě se musí ocenit snaha a nasazení všech hráčů.

Žlutý tým složený z hráčů, kteří kroutí již druhou sezonu v kategorii elévů, potvrdil očekávání, které do nich trenér Dan Placer vkládal. Výkon „Yellow boys“ se dá bez přehánění označit jedním slovem exhibice. Hráči zaslouženě sklízeli potlesk od všech  přítomných diváků a při skóre 41:2 turnaj naprosto ovládli. Získali skalp týmu SK Meťák, Rafanů z Netolic a dvou domácích týmů. Hráče zdobil výborný pohyb, nasazení a týmový výkon.

Je třeba poděkovat pořádatelům obou turnajů za organizaci, rozhodčím, soupeřům a všem přítomným divákům za fair-play přístup.

Komentář trenéra Dana Placera: „ První turnaj a začátek sezony je vždy ve znamení určitého očekávání, jak se hráči, kteří přijdou z přípravky popasují s novou výzvou. Rovněž po odchodu několika zkušených hráčů do vyšší kategorie jsem byl zvědavý, jestli někteří hráči dokážou být novými tahouny svých týmů. Na začátek sezony nemohu být nespokojen. V J. Hradci zkušenější hráči nastavili laťku svých výkonů hodně vysoko, ale pozor, soupeři se jistě poučí a my nesmíme usnout na vavřínech. Někteří hráči v Hrdějovicích ukázali též svou kvalitu, ale u některých je třeba ještě určité věci dopilovat a doladit. Ale to je dobře, sezona je dlouhá a hráči mají možnost své dovednosti při správném nasazení v trénincích vylepšit a tím zlepšit i své výkony na dalších turnajích. Všem hráčům děkuji za předvedené výkony a kluci jedeme v tréninku stále naplno !“

Sestavy týmů:
Zelení: (GK) Kratochvíl, hráči: Novák D., Hruška, Šenkýř, Hejda, Gogh, Domín, Plucha
Modří: (GK) Skalický, hráči: Martínek, Holakovský, Česák, Brabec, Švehla, Čermák
Žlutí: (GK) Procházka: hráči: Capl, Fišer, Žák, Juriga, Babický, Strnad, Svoboda P.