Dorost B přivezl z Týna 6 bodů

V neděli vyrazili dorostenci B k druhému turnaji této sezóny do Týna nad Vltavou. V prvním utkání vyběhli Štíři proti soupeřům z Tábora. Od začátku zápasu Štíři udávali tempo hry. Jako první minul vysoko nad branku Tábora Koupal a rozjel tím střeleckou smůlu na straně Štírů. I přesto ze budějovický tým měl více ze hry opakovaně minuli branku do konce třetiny ještě Marek, Smrž a Šmíd. První třetina skončila s nulama na obou stranách.
Druhá třetina byla plná nepřesností na straně Štírů a laxní hru potrestal soupeř, když ve 26.minutě vstřelil první gól utkání.
Do třetí třetiny se trenérka rozhodla stáhnout hru Štírů na dvě lajny, aby se zrychlila hra a dal se hráčům impuls ke změně. Evidentně tato změna prospěla, protože Štíři během prvních osmi minut otočil skóre zápasu z 0:1 na 3:1. Nejprve se po samostatné akci trefil Šmíd, poté Koupal po nahrávce Šmída vymetl pavučiny v rohu táborské branky a pak se opět po individuální akci trefil Šmíd. Poté už Štíři do konce zápasu kontrolovali hru a soupeři již nic nedovolili.

V druhém zápasu čekal mladé Štíry tým z Písku složený částečně i ze starších žáků. Štíři do tohoto zápasu vůbec nevstoupili dobře již ve 4.minutě lovil ze štírské branky míček Šrámek. O 20 vteřin později odpověděl gólem Smrž po asistenci Cirhana. Hra se přelévala z seshora dolů a Štírům se nedařilo uklidnit hru. V 5. minutě Písek potrestal nedůslednost v souboji na půlce 1:2. Proti byl opět Smrž, který po individuální akci srovnal na 2:2. V 10.minutě když si Pupík odpykával dvouminutový trest vyběhl Gajdoš na polovinu soupeře a po nahrávce Smrže upravil skóre na 3:2. Za tři minuty znovu potrestal Písek nedůslednost v rozehrávce 3:3.
Druhou třetinu lépe rozehráli Štíři v 17.minutě vstřelil svůj třetí gól Smrž 4:3. Poté Štíři usnuli na vavřínech a povolili soupeři během 1.minuty vstřelit dva góly 4:5. V 22.minutě Hájek po kombinaci s Černým upravil skóre opět na 5:5. Do konce třetiny byla hra vyrovnaná a šance byli na obou stranách. Současně se sirénou zapískali rozhodčí standartní situaci před brankou Štírů, bohužel se míček odrazem ze zdi dostal do Štírské branky 5:6.
Do třetí třetiny nastoupili Štíři se svěšenými hlavami a hned v 1.minutě šli po nedovoleném bránění Pupíka do oslabení. Oslabení se povedlo ubránit a hned na to v 35.minutě šli do přesilovky. Na začátku přesilovky si tým Štírů vybral timeout. Stažení hry na dvě lajny se ukázal jako správný tah, v 37.minutě se po nahrávce Hájka trefil Gajdoš 6:6 a v 41.minutě poslal do vedení Štíry Smrž po nahrávce od Marka 7:6. I přesto, že Štíři šli od 43.minuty do oslabení a soupeř odvolal gólmana, se už na světelné tabuli hlavně díky gólmanu Šrámkovi skóre neměnilo. Štíři zvítězili po divácky velmi atraktivním utkání 7:6.

Komentář trenérky Elišky Tibitanclové: „Kluci dnes předvedli velmi dobrý týmový výkon. I přesto že opakovaně prohrávali, tak se dokázali semknout a otočit výsledek. Velmi dobře zahrála hlavně celá první lajna, která nedostala ani jeden gól. Skvěle kluky podržel gólman ze starších žáků Vojta Šrámek a nejlepším střelcem byl Smrž který si v druhém zápase připsal 4+1.“