Áčko podruhé vyhrálo, Turnov zdolalo 10:8

Florbalisté FBC Štíři České Budějovice si připsali první tříbodovou výhru v Národní lize. Hlavně díky famózním vstupům do začátku třetin se mohou Štíři radovat z vítězství 10:8 v Turnově. Bodově nejvíce zářil Froněk, který si připsal čtyři gólové asistence.

Neuběhla ani minuta úvodní zápasu a hosté už vedli. První střela na branku, kterou vyslal Havelka, skončila za domácím brankářem Horáčkem. Poté se hra uklidnila a Štíři hrozili z brejků, které však domácí brankář zneškodnil. V 8. minutě turnovský Brož překonal Kunsta a začínalo se od znova.

Ve 14. minutě se domácí prosadili znovu. V přesilové hře poslal turnovské florbalisty do vedení Vitásek. O minutu později domácí odskakují už na rozdíl dvou branek. Až dvě a půl minuty před koncem první třetiny snížil Měřička, který si našel před turnovskou brankou míček a pohodlně zavěsil. Po vyloučení hostující Brože za sekání, hráli Štíři přesilovou hru, kterou 19 vteřin před prvním hvizdem zužitkoval Havelka – 3:3.

Další přesilovou hru měli Jihočeši v úvodu druhé dvacetiminutovky. A Havelka díky povedené střele z dálky zkompletoval hattrick. Vzápětí se trefil i kapitán Tomšíček – 3:5. A Štíři se dostali do tempa. Ve 32. minutě hostující Malý vyhnal z branky Horáčka a donutil domácího trenéra vzít si oddechový čas. O půl minuty později se prosadil ještě nováček ve štírském dresu David a s Turnovem to nevypadalo vůbec dobře. Štíři už vedli 7:3 a ovládali zápas. Snížení stavu ke konci druhé třetiny zaznamenal domácí střelec Matěcha, který překonal jinak výborného Kunsta.

Vstup do závěrečného dějství se českobudějovickým florbalistům opět povedl. Už po 20 vteřinách se prosadil Měřička a ve 43. minutě skóroval Malý. Skóre 4:9 zavánělo pro domácí debaklem, který Turnov v posledních minutách zmírnil na 8:10. Jihočeši si tak z Turnova odvezli cenné tři body a momentálně figurují na osmém místě tabulky Národní ligy.

Turnov – Štíři České Budějovice 8:10 (3:3, 1:4, 4:3)

Branky a nahrávky: 8. Brož (Nezdara), 14. Vitásek, 15. Němeček, 35. Matěcha (V. Palatínus), 44. Matěcha (V. Palatínus), 48. Havlín (Erler), 58. Erler (V. Palatínus), 60. Erler (V. Palatínus) – 1. Havelka (Kudláček), 18. Měřička (Froněk), 20. Havelka (Tomšíček), 26. Havelka (Zelinka), 27. Tomšíček (Měřička), 32. Malý (Froněk), 32. David (Novotný), 41. Měřička (Froněk), 43. Malý (Froněk), 51. David (Novotný). Rozhodčí: Laštovička, Němec. Vyloučení: 2:3. Využití: 2:2. Diváků: 73.

Napsat komentář