Turnaj elévů ve znamení nováčků

V neděli 5. 10. 2014 proběhl první letošní turnaj ČFbU v nové sezóně kategorie elévů. Turnaj se odehrál ve Sportovní hale JČU v Č. Budějovicích a organizoval náš štírský oddíl. Zúčastnilo se ho celkem devět týmů ze tří oddílů. Štíři měli zastoupení tří týmů (fialové, modré a bílé družstvo). Dále se turnaje zúčastnil oddíl z Tábora v počtu dvou týmů a oddíl z Písku, který vyslal do boje dokonce čtyři týmy. Turnaj začal zápasy ve třech základních skupinách. Bohužel, ani jeden ze štírských týmů nedosáhl v základní skupině na výhru, i když některé konečné výsledky utkání byly opravdu těsné (většinou prohra o jeden gól). V tomto prvním turnaji sezóny, ale nešlo až tak o výsledky, ale hlavně o to, aby si hráči a zejména nováčci, kterých bylo na turnaji opravdu hodně, zvykli na atmosféru ostrých zápasů, což se povedlo, neboť plno nováčků dokázalo vstřelit branku či mít asistenci a i v pozici brankářů se určitě neztratili.

Po odehrání zápasů v základní skupině následovaly zápasy o celkové umístění v turnaji. Všechna tři štírská družstva hrála ve skupině o 6-9 místo, tudíž došlo i na štírská derby. V této skupině bylo ze štírských týmů nejúspěšnější fialové družstvo, které vyhrálo dvě utkání pod vedením trenéra J. Novotného v sestavě: Dvořák, Kříž, Buzek, Matys, Kurýl, Jůda J., Jůda R., Majer. Modrý tým vyhrál jednou pod vedením trenéra D. Placera v sestavě: Michálek, Křivský, Merta O., Merta J., Schack, Zítko, Placer. Bílé družstvo nevyhrálo ani jednou, ale nutno podotknout, že nasazení a bojovný duch bílému týmu určitě nechyběl a pod vedením trenéra J. Dědiče v sestavě: Klimeš, Hajný, Cuřín, Dědič T., Kuba, Macura, Starčevský, Rožboud, předváděli hráči, že mají chuť porvat se i s nepříznivým průběhem utkání a výsledky.

Ostatně všechna družstva v turnaji předváděla pěkné florbalové akce, které diváci často odměňovali potleskem. Je třeba také pochválit pořadatele turnaje za hladký průběh turnaje a všechny zúčastněné oddíly za fair-play hru.

Komentář trenéra D. Placera: „Byl to úvodní turnaj sezóny, a i když se nám výsledkově až tak tolik nedařilo, přístup hráčů, bojovnost a nasazení je určitě velký příslib do budoucích zápasů. Zároveň nám turnaj ukázal, na co se máme v trénincích zaměřit a co případně zlepšit do dalšího turnaje. Všem hráčům a zejména nováčkům děkuji za přístup k zápasům a bojovnost.“

Napsat komentář