Štírky vstoupily do ligy dvěma výhrami

První ligový turnaj v sezóně 2014/2015 odehrály v sobotu také Štírky, které hrají 2. ligu žen. V Dačicích na ně čekal nejprve zápas s budějovickými rivalkami Fbc Rebels, a poté s Táborem. Kvůli pracovní vytíženosti na tento turnaj nemohla odjet dlouholetá brankářka žen Jarka Lacinová, a tak dostala prostor nová gólmanka juniorek, Lucie Mynářová. A nutno říct, že si vedla velice dobře.

FBC Štíři Č. Budějovice – Fbc Rebels Č. Budějovice 8:0

Zápas se od prvního hvizdu hrál na polovině soupeře a Štírky neměly nejmenší problém jakýkoliv náznak útoku Rebelek zneškodnit. Svědčí o tom i fakt, že soupeřky vystřelily na štírskou gólmanku 2 střely za celý zápas. Po první třetině vedly Štírky 4:0. Ve druhé třetině ale hráčky trápila nepřesná koncovka, a tak pouze zvonily tyčky a bylo k neuvěření, jaké „tutovky“ Štírky nedokázaly proměnit. Ve třetí třetině přidala děvčata ještě 4 branky a konečný stav byl tedy 8:0.  Výsledek je to přesvědčivý, ale zápas ukázal, jak moc je ještě potřeba zapracovat na koncovce. Pozitivní je, že juniorská gólmanka svůj první zápas v životě vychytala s čistým kontem.

1. Fbk Jiskra HB Tábor – FBC Štíři Č. Budějovice 4:8

Tábor měl být i s ohledem na minulé sezóny o poznání těžší soupeř. Štírky tak do zápasu vstoupily s respektem. První třetina byla opatrnější a přes šance na obou stranách skončila 0:0. Tento stav ale změnila hned z úvodního buly 2. třetiny Jedličková a o pár minut později na 2:0 pro Štírky navýšila skóre nekompromisní střelou z velkého brankoviště Strumínská. Vzápětí dal gól i Tábor, ale Štírky vždy dokázaly o gól uskočit. Po druhé třetině byl stav 5:2 pro Štírky. Na začátku 3. třetiny se však předvedlo krásnou gólovou akcí duo Janošťáková L. – Jedličková, a poté už se Tábor nedokázal přiblížit Štírkám blíž jak na tři branky. Budějovické florbalistky tak s přehledem dohrály i druhé utkání turnaje a zaslouženě vyhrály 8:4.

Další turnaj odehrají Štírky 18. října v Kaplici. Nejprve je čeká papírově lehčí soupeř ze Světlé nad Sázavou. Druhý zápas ale odehrají proti SK Jihlava, týmu složeného z žen, které ještě loni hrály extraligu za FBŠ Jihlava a který tak jednoznačně patří v této soutěži k favoritům sezóny. Štírky ale určitě nedají svou kůži lacino, o vítězství se poperou a domů do Budějovic snad opět přivezou 6 bodů.

Sestava: Mynářová – Pohlová (0+1), Trendová, Linhartová (0+1), Zahradníková (1+1) – Janošťáková L. (6+1), Jedličková (4+3), Zadinová (1+0), Strumínská (1+2), Tichá, Janošťáková P. (2+0), Moricová (1+0), Polívková (0+1).

(pj)

Napsat komentář