Starší žáci na úvod dvakrát vyhráli

V sobotu čtvrtého října čekal starší žáky první zápas sezóny. Vyrazili až do vzdáleného Milevska, aby si na úvod do sezóny připsali co nejvíce bodů. Tentokrát se zúčastnilo zápasu 13 hráčů a jeden gólman.

FBC Štíři ČB – FBC Strakonice 11:6 (1:4, 6:1, 4:1)

V prvním zápase jsme nastoupili proti Strakonicím, ale po pár chybách jsme na konci první třetiny prohrávali 1:4. Nicméně jsme se tím nedali zastrašit a pokračovali ve hraní s hlavou vztyčenou, stejně jako na začátku. Ve druhé a třetině se nám podařilo obrátit zápas ve svůj prospěch a ke konci jsme se už dostávali do vedení. Třetí třetina se plně obrátila v náš prospěch a vyšli jsme z ní jako vítězové, s konečným výsledkem 11:6.

FBC Štíři ČB – FBC Český Krumlov 6:5 (3:2, 2:2, 1:1)

Druhý zápas už byl proti kvalitnějšímu soupeři a podle toho vypadaly po celou dobu téměř vyrovnané výsledky. V první třetině jsme inkasovali dva góly a dokázali na ně odpovědět hned třemi. V průběhu druhé třetiny jsme se góly na obou stranách dopracovali k výsledku 5:4. Ve třetí třetině se oba soupeři prosadili jen jednou.  Štíři navíc zvládli takticky velmi dobře konec zápasu, kdy soupeři vůbec nepůjčili míček. Z tohoto zápasu vyšli opět jako vítězové, ale tentokrát s velice těsným výsledkem 6:5.

Komentář trenéra Lukáše Malého: „Až na první třetinu se Strakonicemi, kdy se u nás projevila ještě nerozehranost, jsme oba zápasy odehráli velmi dobře. Všichni kluci včetně brankáře Valdy Vokálka, který byl v brance při zápase poprvé v životě, zaslouží za předvedené výkony velkou pochvalu.“

Napsat komentář