Áčko poprvé padlo

Po dvou výhrách vyjeli Štíři na půdu Startu.
Od prvních minut byli aktivnější domácí hráči a za svoji aktivitu byli odměněni vedením 2:0. Ve 14. minutě Štíři v přesilové hře snížili zásluhou Hanáka. Krátce před úvodní sirénou dostali početní výhodu i domácí, ale skóre se neměnilo.
Po minutě druhé třetiny opět zaúřadoval Hanák a vyrovnal na 2:2. Před polovinou zápasu se opět prosadili Jihočeši nejprve se prosadil Drobiš a poté krásným gólem Matějček. Domácí hráči rychle snížili na 3:4. Oba týmy si vytvořily několik slibných příležitostí, ale skóre se neměnilo.
Ve 45. minutě Štíři opět odskočili do dvoubrankového vedení. Z předbrankového prostoru se prosadil Drobiš. Domácí hráči rychle snížili a bohužel pro Jihočechy i strhli vedení na svoji stranu. V 54. minutě Drobiš srovnal a zkompletoval tak narozeninový hattrick! Dvě minuty před koncem rozhodli zápas domácí gólem ze středu hřiště. Štíři ještě zkoušeli power-play, ale ta se vůbec nepovedla a hráči domácích rychle trefili odkrytou branku a mohli se radovat z vítězství 8:6.



Komentář trenéra Lukáše Malého: „Do zápasu jsme nevstoupili dobře. Soupeř byl aktivnější a důraznější a zaslouženě se dostal do vedení. Ve druhé třetině jsme začali soupeře přehrávat, vytvořili si několik jasných gólových šancí, bohužel jsme většinu spálili. To považuji za rozhodující moment zápasu, protože místo toho, abychom se dostali do vedení o nějakých pět branek, tak zápas byl po dvou třetinách v podstatě vyrovnaný. Třetí část začala podobně jako ta druhá, neproměnili jsme několik šancí a soupeř se postupně dostával do tlaku a zápas začal překlápět na svou stranu. Vítězný gól vstřelil až v 58. minutě na vyrovnání nám nezbýval čas a power-play jsme pokazili. “

Rozhovory s trenéry a nejlepšími hráči obou týmů: https://www.youtube.com/watch?v=_MOHqkrqxLM