Junioři o víkendu bez bodu

Dva výsledkově neúspěšné zápasy mají za sebou junioři v kvalifikaci celostátní soutěže. Pokaždé je dobrý výsledek stála poslední třetina. V Mladé Boleslavi prohráli 4:12 a doma s Pardubicemi 4:14.

V sobotu v Mladé Boleslavi to přitom do poloviny utkání vypadalo dobře. Hosté stáhli tříbrankový náskok domácích a ve 28. minutě srovnali skóre na 4:4. Jenže Štírům dělala problémy první mladoboleslavská lajna, která zápas prakticky rozhodla. Ještě do druhé přestávky nastřílela tři góly (celkem za dvě třetiny 7) a zařídila rozhodující náskok, který tým postupně zvyšoval.
„Neuhlídali jsme první lajnu soupeře a to rozhodlo, přestože v polovině utkání vypadal výsledek nadějně. Jenže pak se hráči psychicky zlomili a soupeř přidával další góly,“ komentoval trenér Štírů Jiří Kratochvíl.

Také v nedělním utkání Štíři v domácím prostředí narazili na silného soka. A Pardubice si šly tvrdě za svým. Od začátku dominovaly rychlému a běhavému zápasu, přesto si Štíři dokázali vytvořit několik vyložených šancí, ale vyhořeli v zakončení. Po druhé třetině byl stav ještě přijatelných 2:6, ovšem na začátku poslední části hosté přidali sedmý gól a Štíři se – podobně jako v Boleslavi – zlomili.
„Musím hráče pochválit za nasazení, které bylo mnohem lepší než den předtím. Pokud bychom proměnili asi pět samostatných nájezdů, mohlo být i skóre příjemnější,“ hodnotil Jiří Kratochvíl.

Statistiky utkání:
https://online.ceskyflorbal.cz/20202021/online-284545.htm
https://online.ceskyflorbal.cz/20202021/online-284608.htm