Áčko porazilo Gullivery a čeká je osmifinále

V posledním kole základní části přivítali Štíři brněnské Gullivery.
Hned třetí minuta zápasu nabídla Jihočechům příležitost na otevření skóre v podobě početní výhody. Bohužel Štíři potvrdili, že mají nejhorší přesilové hry v lize a skóre se neměnilo. Následující minuty přinesly pár šancí na obou stranách palubovky, ale gólmani drželi nerozhodný stav. V 18. minutě putoval na trestnou lavici Strouhal. Hosté na rozdíl od domácích výhodu zužitkovali a ujali se vedení
I začátek druhé periody nabídl domácím přesilovou hru, tentokrát ji Štíři sehráli lépe a zásluhou Procházky srovnali. Odehrály se tři minuty a hostující hráč opět usedl na trestnou lavici. K radosti domácích fanoušků Štíři otočili vývoj zápasu, když vyslal krásnou střelu na přední tyč Hanák. Štíři drželi těsný náskok do 37. minuty. Brněnští využili rychlého přechodu do útoku a bylo opět vyrovnáno.
Do třetí třetiny 46. vstoupili Štíři aktivněji a po zásluze byli odměněni gólem. Míček dorval do branky Žáček. Guliverům tentokrát stačily necelé dvě minuty a na tabuli znovu svítil vyrovnaný stav. Ten změnil až pět minut před sirénu bombou po zemi Camrda. Dvě minuty před koncem hostující brankář zůstal na střídačce. Hostům risk nevyšel a o výhře domácích definitivně rozhodl 17 vteřin před koncem Hanák.


Sestřih: https://www.youtube.com/watch?v=-aul2CMogfk
Rozhovory:https://www.youtube.com/watch?v=xmtZ67nJCec




Štíři se díky třem bodům posunuli na 8. příčku tabulky, které zajišťuje první osmifinálový zápas na domácí půdě. Série proti pražskému Startu vypukne v sobotu 19.2. v 18:00.