Áčko porazilo lídra soutěže, junioři bez bodu

O víkendu se mužský A-tým představil na půdě lídra Národní Ligy Panthers Praha. Junioři cestovali v sobotu do Plzně a v neděli doma přivítali favorita z Mladé Boleslavi.

Panthers Praha – FBC Štíři Č. Budějovice 1:2 (0:0, 0:1, 1:1)

V defenzivně laděném utkání vládli v první polovině zápasu brankáři obou celků, kteří pochytali i několik vyložených šancí. Jako první se prosadil Štír Hanák až v 35. minutě. Na další gól se čekalo až do třetí periody, v jejímž úvodu se z brejku 3 na 2 prosadil Malý a hosté vedli o dvě branky. Domácím se povedlo vsítit gól až v 53. minutě ze standardní situace. Brankář Macek ale již žádný gól nepustil a Štíři si vezou domů 3 body.

Komentář trenéra Lukáše Malého: „Výborný týmový výkon, podpořený výborným brankařem. Zdravíme Fronyho domů.“

Více informací se můžete dozvědět zde: https://online.ceskyflorbal.cz/20172018/online-194976.htm

Junioři

FBC Plzeň – FBC Štíři Č. Budějovice 6:4 (2:1, 3:1, 1:2)

Štíři odjeli na utkání bez několik opor z důvodu marodky či účasti hráčů na zápasech mužů. Ve vyrovnaném duelu se Jihočechům nepodařilo zachytit začátek utkání a museli dotahovat náskok soupeře. Ten si vedení pohlídal a Štíři tak prohráli 4:6.

Komentář trenéra Karla Kotouna: „Gratulujeme soupeři. I přes vyspělejší tým na straně Fbc Plzeň jsme předvedli velmi dobrý výkon a kdybychom hráli celé utkání jako třetí třetinu, tak bychom dokázali vyhrát.“

Více informací se můžete dozvědět zde: https://online.ceskyflorbal.cz/20172018/online-195057.htm

FBC Štíři Č. Budějovice – Technology Mladá Boleslav 7:13 (2:7, 1:3, 4:3)

Štírům hrubě nevyšla první perioda, ve které si Boleslav vytvořila rozhodující náskok, a hlavně poslední 3 sekundy první části, ve které domácí inkasovali dvě branky. Od druhé části Jihočeši postupně vyrovnávali hru, ale Mladoboleslavští byli i tak lepším týmem a zaslouženě vyhráli.

Komentář trenéra Lukáše Malého: „V první třetině nás soupeř přejel. Ve druhé a třetí třetině jsme se zlepšili, ale i tak nám to na výborného soupeře nestačilo.“

Více informací se můžete dozvědět zde: https://online.ceskyflorbal.cz/20172018/online-195108.htm