Áčko potrápilo favorita

V rámci 21. kola 1. ligy přijeli na českobudějovickou palubovku brněnští Buldoci.
Po prvotním oťukávání se ze standartní situace prosadili hosté. Štírské vyrovnání přišlo v 8. minutě hry, kdy se míčku na vlastní polovině zmocnil Hejplík, vyběhl do útoku a nemýlil se. V 11. minutě dostali Štíři šanci na otočení skóre v podobě přesilové hry, diváci se však branky nedočkali. Dvě minuty před první sirénou domácí špatně střídali, Buldoci toho zkušeně využili a vrátili vedení na svojí stranu.
Začátek druhé části se nesl v duchu spálených šancí a skvělých zákroků brankářů. Ve 29. minutě využil krásného pasu z obrany Brožek a bylo vyrovnáno. Nikomu jinému se rozvlnit síťku nepodařilo a tak po dvou třetinách šli hráči do šaten za vyrovnaného stavu 2:2.
V 5. minutě třetí třetiny se od mantinelu prosadili hosté a Štíři znovu dotahovali. Deset minut před koncem zápasu hráli Jihočeši další přesilovou hru, bohužel i nyní potvrdili, že přesilové hry jim v letošní sezóně moc nejdou. Krátce po návratu hostujícího hráče na palubovku, putoval na trestnou lavici Procházka. Štíři oslabení přečkali bez újmy a dál se hnali za vyrovnáním. Šance na vyrovnání, ale zhatil čtvrtý gól hostí.

Komentář trenéra domácích Lukáše Malého: „Těžké utkání s těžkým soupeřem, favoritovi jsme se vyrovnali, rozhodlo to, že jsme nedali dva góly, ale břevna. “