Áčko přetlačilo Slovan

Po týdnu čekala Štíry další cesta do Havířova, kde je čekal Slovan.
První minuty byly jasně v režii domácích, po několika vyložených šancích Slovanu se překvapivě prosadil po rychlém přechodu do útoku Králík. I dál domácí byli na hřišti lepším týmem, ale v 8. minutě krásně našel Tomáš Hanák svého bratra Radka Hanáka a ten zvýšil vedení. Domácí nadále kontrolovali hru a drželi míček na svých holích. V 16. minutě přišla třetí střela hostí a byl z toho třetí gól, trefil se Tomáš Hanák. Dvě minuty před koncem první části se domácí přeci jen dočkali vytoužené branky.
Po půl minutě druhé periody Macek inkasoval podruhé a Slezené i dál okupovali Jihočeské území. Štírské šance se daly spočítat na prstech jedné ruky, i přes to se z dalšího gólu radovali právě Štíři. Ve 38. minutě využil mladší z Hanáků zaváhání v obraně domácích. Minutu před sirénou si Vlček vysloužil 5-ti minutový trest. Štíři zvládli odbránit oslabení a ještě si vykoledovali faul.
Do třetí třetiny tak nastoupily týmy ve čtyřech a opět zaúřadovala spolupráce „já na bráchu, brácha na mě“. Tentokrát starší Hanák našel mladšího a ten zkompletoval hattrick. Po minutě hry 4 na 4 přišel faul Hejplíka, domácí dostali výhodu netypické přesilovky 4 na 3, poté i 5 na 3. Štíři obě oslabení přečkali bez újmy a dál drželi náskok, který jim vydržel až do 49. minuty, kdy se domácím podařilo skórovat. V 54. minutě se Slovan dostal na dostřel jedné branky a hnal se za vyrovnáním. Naštěstí přišlo v 56. minutě vyloučení domácích. Štíři sice neskórovali, ale ani neinkasovali a až do konce zápasu se skóre nezměnilo.

Komentář trenéra Lukáš Malého: „Konečně jsme vyhráli zápas, kde jsme byli horší. Soupeř nás v první třetině válcoval, ale my jsme dali ze tří střel tři góly. Další důležitý faktor byl ubráněné oslabení na začátku třetí třetiny. “