Junioři se vrátili z výjezdu bez bodu

Dva solidně rozehrané zápasy a dva podobné kolapsy ve třetích třetinách. Prostě dvě utkání jako přes kopírák. Tak vypadal víkendový výjezd juniorů na severovýchod Čech, ze kterého se vrátili v neděli večer bez bodu.

Sobotní duel v Hradci Králové rozehráli Štíři zodpovědně. Pečlivou obranou nepouštěli běhavý domácí tým do vyložených šancí a sami vyráželi do brejků. Jenže z 11 štírských střel a šancí žádná neskončila gólem a jelikož se v brance činil i Michal Dytrych, skóre bylo po dvaceti minutách 0:0. To se změnilo po 26 vteřinách druhé části, když Hradec využil chyby v rozehrávce Štírů. Po krásné kombinaci o čtyři minuty později srovnal Filip Kyrian, ale za minutu už domácí opět vedli. Dál měli více ze hry, ale i Štíři se dostávali do šancí. Navíc se nadmíru dařilo Dytrychovi v brance, který zneškodnil trestné střílení a činil se i v oslabení. Přesto se Hradci povedlo ještě ve druhé třetině odskočit do trháku na 4:1. A když ve 46 minutě zvýšili už na 6:1, vypadalo to už na jasný zápas. Ovšem Štíři to nezabalili – Lukáš Fořt a po něm Ondřej Veselý snížili na 6:3 a donutili domácí vzít si timeout. Štíři nepolevili v tlaku, ale v 53. minutě zaváhali v obraně a domácí navýšili rychle skóre na 8:3. Závěrečná hra bez brankáře byla pro Štíry spíše testem a nakonec v ní ještě inkasovali na konečných 9:3.

Poté se Štíři přesunuli k noclehu na faru do Choustníkova Hradiště, kde strávili i nedělní dopoledne, aby se následně přesunuli do Náchoda k dalšímu pokračování 1. ligy. Jak již bylo zmíněno v úvodu, duel to byl podobný jako v Hradci Králové. Dobrý defenzivní úvod od Štírů, mnoho šancí, ale žádná neproměněná a bezgólová první třetina. Následoval inkasovaný gól v oslabení, druhý z nepokryté standardky, šťastné snížení od Tomáše Sekyrky a chyba při dalším bránění standardky v závěru druhé části. Do kabin se tak šlo za stavu 3:1. Štíři se po celý zápas nemohli vypořádat s kluzkým a špinavým povrchem v náchodské hale. Do závěrečné části se pokusili nastoupit aktivně, ale když nedotáhli brejk 4 na 2 ani ke střele, zatímco soupeř následný protiútok využil, Štíři se zlomili. Následovali další góly v hostující síti a konečné skóre 7:1.

V tabulce skupiny Východ se Štíři propadli na šesté místo, poslední, které zajišťuje play-off. Ve zbytku sezony budou mít s jeho bráněním ještě spoustu práce.

Komentář trenéra Jiřího Kratochvíla: „Tenhle víkend nám vůbec nevyšel. Přitom v obou zápasech jsme mohli pomýšlet na body, stačilo v úvodu proměnit samostatné úniky nebo další šance a utkání by se vyvíjela jinak. V zakončení jsme se ale trápili a postupně se zhoršovala i obranná činnost. Do příště se musíme zlepšit.“